This entry is not available in English.

Academy activities

"Terra de telers" arriba al Cicle Gaudí

Aquest mes de març, el Cicle Gaudí et porta a un emotiu viatge pel passat industrial de Catalunya amb l'última pel·lícula de Joan Frank Charansonnet

Terra de telers, la sisena pel·lícula del cineasta i actor català Joan Frank Charansonnet (Pàtria, Doctrina, Ànima), pretén homenatjar a totes les persones anònimes (especialment les dones) que van contribuir a fer créixer el nostre país. El film transcorre des dels anys vint fins als vuitanta del segle XX, mostrant el passat industrial de Catalunya a través de la vida de dues germanes i de tots els habitants d’una colònia industrial a la llera del Llobregat. 

Terra de telers explica la història de la Julieta, una nena que arriba amb la seva família a la colònia on es desenvoluparà la seva nova vida. És l’any 1923 i, com tantes altres famílies, la d'ella ha hagut de fugir de la misèria del camp per establir-se a la colònia. Els records d’una infància feliç, marcats per la industrialització, l’ànima viva d’una nena que es converteix en dona i la duresa de la guerra civil a la caiguda de la dictadura, acompanyaran l’espectador durant més de seixanta anys.

La pel.lícula compta en el seu repartiment amb una quarantena d'actors i actrius que combinen experiència i complicitat: Ramón Godino, Alba López, Montse Ribadellas, Angelina LlonguerasQueralt Albinyana, Joan Massotkleiner, Miquel Sitjar, Jaume Montané, Aleix Rengel, Jordi Pesarrodona, Elena Codó, Sònia GuimeràEduard Alejandre, Jordi Reverté i el mateix Joan Frank Charansonnet.  

Terra de telers va ser estrenada el passat mes de desembre a la plataforma Filmin i en més de 30 sales, simultàniament. Fins al dia d'avui ha acumulat més de 8.000 espectadors, entre cinemes i la plataforma digital. El primer cap de setmana de l'estrena va entrar a les llistes en el Top 20 del Box Office nacional, i es va posicionar a la quarta posició de mitjana de còpia per sala. 

 

Consulta aquí totes les sales i horaris.

La crítica ha dit... https://www.ciclegaudi.cat/wp-content/uploads/Cicle_Gaudi_Critiques_Terra_deTelers.pdf

Descobreix tota l'actualitat del Cicle Gaudí aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat