This entry is not available in English.

Academy activities

"La hija de un ladrón" és la pel·lícula de febrer del Cicle Gaudí


Després d'endur-se el Gaudí a la Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció i Millor guió, i el Goya a la Millor direccio novell, l'òpera prima de Belén Funes es podrà veure a tota Catalunya gràcies al Cicle Gaudí, el Circuit Estable de Cinema Català que impulsa l'Acadèmia 

Aquest mes de febrer La hija de un ladrón es podrà veure a arreu de Catalunya de la mà del Cicle Gaudí després d'haver fet un exitós recorregut per festivals, enduent-se la Concha de Plata a Millor actriu al Festival de San Sebastián, i d'haver triomfat als Premis Gaudí, recollint estatuetes en les categories de Millor pel·lícula en llengua no catalana, direcció i guió, i als Premis Goya, on Belén Funes va endur-se el guardó a Millor direcció novell. 

La pel·lícula, produïda per Oberon Cinematogràfica i BTeam Pictures, és un retrat de la desafortunada vida de la Sara (Greta Fernández), una jove mare que té el desig de formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. Però quan el seu pare, interpretat per Eduard Fernández, surt de la presó després d'anys d'absència i decideix reaparèixer a les seves vides, es converteix en un obstacle pels plans de la Sara. Es tracta de l'òpera prima de Belén Funes després del reconeixement obtingut amb el seu curtmetratge La inútil (2017), nominat als IX Premis Gaudí. 


El Cicle Gaudí és un projecte que va iniciar-se el 2016 i des de llavors no ha aturat la seva expansió amb l'objectiu de fer arribar el cinema català als espectadors i espectadores de tot el territori. Aquest mes de febrer són 4 les poblacions que s'uneixen a la xarxa de més de 50 municipis que ja en formen part: Sant Vicenç dels Horts (Cinemes La Vailet), Sant Llorenç d'Hortons (La Sala), Figueres (Cinema Las Vegas) i El Vilosell (Sala del Centre). A més, com ja és habitual, diverses projeccions rebràn la visita de membres de l'equip de la pel·lícula: aquest mes a Castellar del Vallès, Sant Joan Despí, Cervera i Alcover.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat