This entry is not available in English.

Academy activities

Per fer boca: gastronomia de proximitat a la gala dels XII Premis Gaudí


Els XII Premis Gaudí comptaran amb productes de proximitat pels assistents

Després de passar la barrera dels 10 anys, ens agrada recordar el perquè dels Premis Gaudí i insistir amb què el cinema d’un país reflecteix i consolida la seva cultura. Amb aquesta gran Festa del Cinema Català, l’Acadèmia posa de manifest el potencial de la indústria cinematogràfica catalana i el talent creatiu dels seus professionals i reconeix i dóna visibilitat a la indústria del cinema català, als seus creadors i a la realitat cinematogràfica catalana.

Però l’Acadèmia del Cinema Català amplia la seva mirada més enllà del cinema i converteix la seva gala anual en un aparador d’altres formes de producció cultural del territori: actuacions musicals, números coreogràfics,... i també la gastronomia. Per aquest motiu l’Acadèmia aposta de manera conscient per col·laboradors gastronòmics que treballen amb producte de proximitat, que combinen tradició i esperit innovador, amb una base de matèria primera d’altíssima qualitat. 

Ja des dels inicis col·laboradors com Avellana de Reus, Frit Ravich o Panàtics, que aquest any ve acompanyat de Forn Mistral, han estat al nostre costat. En línia amb l’acord signat l’any passat amb PRODECA - Promotora d'Exportacions Agroalimentàries Catalanes, enguany entra als Premis Gaudí la Federació Catalana DOP- IGP,  representant més de 265 elaboradors i més de 20.000 agricultors i ramaders catalans i oferint als convidats originals propostes que combinen els diversos aliments amb la distinció/protecció d’origen. A aquests hi hem d’afegir empreses com Blai Peris que caminen cap a la producció ecològica, mantenint una línia de productes sota el segell de la CCPAE, Leo Boeck, empresa catalana líder en salsitxeria gourmet que fusiona tradició i innovació, com són els Torrons Vicens i els Conüs de la Pastisseria Rodellas. Comptarem també amb la proposta fruital d’Snackíssimo i amb Papabubble per afegir-hi un toc dolç amb els seus caramels artesans. 

La beguda no és cap excepció, i junt als lleials Damm, Jean Leon i Gramona, patrocinadors històrics dels Premis, repetim la proposta de cocteleria de proximitat amb  “A Cocktail Time By Gerard Ruiz”, inspirada en el territori i els seus productes, així com la col·laboracio amb Cafès Novell. Per la festa post-gala, obsequiem als convidats amb una selecció de vins blancs, negres i rosats de la mà de DO Catalunya, el brut rosé Mistinguett de Vallformosa i els gintònics de la mà de Fever Tree. Com a novetat, enguany tindrem la beguda rica en probiòtics Kombutxa, una opció innovadora amb bombolles naturals i sense alcohol que ja és una habitual als Premis Oscar de Hollywood. 

 

Un any més l’Acadèmia converteix els Premis Gaudí en un gran aparador, no només del cinema fet a casa nostra, sinó també de l’excel·lència gastronòmica del nostre país.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat