This entry is not available in English.

Academy activities

"Retrato de una mujer en llamas" a Les Nits del Verdi del mes d'octubre


Les Nits del Verdi acull la preestrena de la pel·lícula europea Retrato de una mujer en llamas, de Céline Sciamma

El proper 1 d'octubre a les 20:15h tindrà lloc una nova sessió de Les Nits del Verdi, una iniciativa dels Cinemes Verdi i de l'Acadèmia del Cinema Català, que aquest mes acollirà la preestrena de la pel·lícula europea Retrato de una mujer en llamas, de la cineasta francesa Céline Sciamma (Girlhood, Tomboy i Lliris d'aigua). 

La pel·lícula està protagonitzada per Adèle Haenel i Noémie Merlant, i situa l'acció a la Bretanya francesa, l'any 1770. Marianne, interpretada per Haenel, és una jove pintora que rep l'encàrrec de fer el retrat matrimonial d'Héloïse, una jove que acaba de sortir d'un convent. Héloïse no accepta el seu destí com a dona casada i es nega a posar pel retrat, de manera que Marianne ha de treballar en secret. La seva relació es torna més intensa a mesura que comparteixen els últims moments abans del casament d'Héloïse. 

El film es va estrenar en la Secció Oficial del Festival de Cannes, enduent-se el premi a Millor guió, i aquests dies s'ha pogut veure al Festival de San Sebastián en el marc de la Secció Perlas.

La pel·lícula arribarà a les sales de cinema el proper 18 d'octubre.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat