This entry is not available in English.

Academy activities

El Cicle Gaudí torna al setembre amb nova programació i més de 50 sales


El Cicle Gaudí suma 11 noves poblacions xarxa i consolida així una xarxa estable de més de 50 sales programant cada més el millor cinema català. 
Després de la pausa estiuenca, el Cicle Gaudí torna amb dos títols estrenats molt recentment a sales: Els dies que vindran i La vida sense la Sara Amat. 

Aquestes són les produccions escollides per la comissió programadora del Cicle Gaudí, formada per diversos professionals de l’àmbit de la distribució, producció i exhibició cinematogràfica. Els títols d’aquesta tardor s’acostaran al territori català amb una oferta audiovisual diversa, actual i de qualitat.

Al setembre arriba la darrera pel·lícula del director català Carlos Marqués-Marcet Els dies que vindran, guanyadora de la Bisnaga d’Or a la Millor Pel·lícula al Festival de Màlaga i Millor Llargmetratge a la passada edició del FIC-CAT. La història, filmada durant el període de gestació real de la parella d’actors David Verdaguer i María Rodríguez – la Vir i el Lluís a la ficció –, relata minuciosament l’embaràs d’una parella que al llarg de nou mesos hauran d’aprendre a ser tres quan ni tan sols havien tingut temps d’aprendre a ser dos. El film explora, sense tòpics ni sentimentalismes, la dificultat de compartir amb l’altre l’experiència profundament transformadora d’aquest procés.

A l’octubre es projectarà La vida sense la Sara Amat, la primera pel·lícula de com a directora de l’actriu i membre de l’Acadèmia Laura Jou. Senzilla i tendra, però amb una trama desacomplexada, el film relata un moment d’en Pep i la Sara, un noi i una noia a punt d'entrar en l'adolescència. Quan la Sara fuig de casa seva i es refugia a l'habitació d'en Pep, ell començarà a portar una doble vida com a còmplice i protector. Produïda per Massa d’Or Produccions i la Xarxa, s’endugué el Premi del Públic i de la Crítica del BCN FILM FEST.

El Cicle Gaudí, que es va iniciar el 2016 amb l’objectiu de fer arribar el cinema català als punts del territori que no tenien accés a aquesta oferta, s’ha multiplicat per 4 en 3 anys. De les 12 sales a la província de Barcelona amb què es va engegar la iniciativa el 2016, s’ha passat a les 51 sales permanents a tota Catalunya el 2019, a través de les quals el públic de les 4 províncies pot accedir al cinema català durant tot l’any. Si a aquestes 51 sales, hi afegim les pantalles puntuals que projecten només alguns mesos de l’any, el Cicle Gaudí arriba ja les 80 sales a Catalunya i a la resta del món.

Les 11 noves sales que s’incorporen aquest mes de setembre són: Bigues i Riells (Teatre Polivalent), Cabrils (La Fàbrica), Calaf (Teatre Casal), Centelles (Centre Parroquial), Manlleu (Cinema Casal de Gràcia), Òrrius (Sala Teatre), Sallent (Espai Cultural Fàbrica Vella), Sant Cugat del Vallès (Cinemes Sant Cugat), Sant Just Desvern (Sala del Cinquantenari de l’Ateneu), Sant Sadurní d’Anoia (Casal d'Entitats 1 d'Octubre) i Tavertet (Sala Polivalent de l'Ajuntament).

Podeu consultar totes les sales i projeccions al nostre lloc web https://www.ciclegaudi.cat/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat