This entry is not available in English.

Academy activities

"Viaje al cuarto de una madre", la pel·lícula del mes d’abril del Cicle Gaudí


La guanyadora del Gaudí al Millor guió i del Premi Especial del Públic dels XI Premis Gaudí es projectarà en una quarantena de sales de tot el territori de la mà del Cicle Gaudí, el Circuit Estable de Cinema Català que impulsa l'Acadèmia

Aquest mes d’abril el Cicle Gaudí porta Viaje al cuarto de una madre de Celia Rico, que es va endur un total de 9 nominacions i 4 premis en la passada edició dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català: Millor guió, Millor protagonista femenina per Lola Dueñas, Millor actriu secundària per Anna Castillo i el Premi especial del públic.

Celia Rico va debutar com a guionista i directora amb el curtmetratge Luisa no está en casa, seleccionat als festivals de Venècia, Valladolid, Sevilla, Màlaga i Gijón, entre d'altres, i guanyador del Premi Gaudí a millor curtmetratge l’any 2013. Amb Viaje al cuarto de una madre, la seva òpera prima en el terreny dels llargmetratges, explora una història molt personal que s'endinsa en la relació entre una mare i una filla que viuen en un poble d'interior, després de la mort del pare. La filla, interpretada per una brillant Anna Castillo, vol marxar de casa, però no s'atreveix a dir-li a la seva mare, Lola Dueñas, per por a fer-li mal. Amb aquest punt de partida, el film retrata un moment de canvi en aquest vincle entre mare i filla en una nova etapa que fa trontollar la seva vida en comú.

De la mà del Cicle Gaudí, Viaje al cuarto de una madre es podrà a veure durant aquest mes d’abril en una quarantena de sales de les diferents províncies de Catalunya.

Consulta totes les poblacions, sales i projeccions a: ciclegaudi.cat/viajealcuarto

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat