This entry is not available in English.

Academy activities

“Un pueblo y su rey” de Pierre Schoeller és la protagonista del març a "Les Nits dels Verdi"


"Les Nits dels Verdi" és una iniciativa de Cinemes Verdi i l'Acadèmia del Cinema Català per apropar i gaudir millor del cinema europeu i català abans que s’estreni a sales

El proper dia 5 de març, a la quarta sessió de Les Nits dels Verdi es projectarà Un pueblo y su rey. Els acadèmics i acadèmiques hi tindran accés prioritari i gratuït, prèvia reserva d’entrada.

La pel·lícula és una coproducció entre França i Bèlgica i està escrita i dirigida per Pierre Schoeller, el francès ja reconegut per pel·lícules com Versalles (2008), per la que va obtenir el Premi César a Millor òpera prima, i El ejercicio del poder (2011), amb la que va guanyar el Premi César a Millor guió original. 

La superproducció Un pueblo y su rey compta amb un reconegut elenc d’actors i actrius franceses entre els quals hi ha Louis Garrel (Soñadores, Mal genio), Gaspard Ulliel (Los domingos de noviazgo, Solo el fin del mundo), Adèle Haenel (Les combattants, 120 pulsaciones por minuto) i Denis Lavant (Holy Motors, Mala sangre). Està ambientada en l’any 1789, en plena Revolució Francesa. Schoeller es posa darrere les càmeres per dirigir l’adaptació d’un dels esdeveniments més importants de França i construeix la història d’aquests ciutadans i de com es van enfrontar al poder en una joveníssima Assemblea Nacional. El naixement d'una República i el descens d'un rei.

La sessió és oberta al públic i les entrades es poden adquirir de manera anticipada al web dels Cinemes Verdi. A més, l'Acadèmia sorteja 3 invitacions dobles a Facebook i Twitter entre els seguidors de les seves xarxes socials que hi participin abans de dilluns 4 de març a les 22h.

Després d'aquest passi exclusiu, la pel·lícula arribarà a les sales el proper 5 d'abril de la mà de la distribuïdora A Contracorriente Films. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat