This entry is not available in English.

Academy activities

Representants de 17 acadèmies de cinema europees es reuneixen a Karlovy Vary

fan 2017

El proppassat divendres dia 7 de juliol va tenir lloc, en el marc del Festival de Cinema de Karlovy Vary, la tretzena trobada FAN of Europe, xarxa d’acadèmies de cinema europees, en la que es posen en comú les disjuntives i nous reptes d’aquestes institucions.

A la reunió hi van assistir 17 acadèmies –portuguesa, espanyola, belga, italiana, austríaca, britànica, txeca, alemanya, holandesa, grega, irlandesa, israeliana, lituana, russa, suïssa, catalana i europea–, i es van donar a conèixer els nous representants, entre ells el director de l’Acadèmia del Cinema Català, Sergi Doladé.

Posteriorment, la directora de l’acadèmia europea, Marion Döring, va presentar el nou premi de l’EFA, European University Film Award (EUFA), que vol erigir-se com el guardó cinematogràfic dels joves universitaris europeus. També en aquesta línia, es va introduir la nova iniciativa EFA Membership for Young Filmmakers, que possibilita que joves cineastes entrin a formar part de l’acadèmia europea i puguin participar de les activitats i votar els European Film Awards.

Finalment es va presentar un nou membre de la xarxa, l’acadèmia ucraïnesa, i va haver-hi temps per a compartir experiències i projectes entre els representants de cada institució.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat