This entry is not available in English.

Academy activities

72 pel·lícules candidates als VIII Premis Gaudí 2016

Festa candidats

La Festa dels Candidats i Candidates, amb més de 400 convidats, ha donat el tret de sortida a la primera volta de votacions dels acadèmics. Les nominacions de les 22 categories es donaran a conèixer en una lectura pública el 30 de desembre a l’Auditori de La Pedrera.

Aina Clotet, Carlos Marques-Marcet, Sílvia Munt, Hermann Bonnín i Agustí Villaronga, presències destacades a la catifa vermella del Palau Robert.

 La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, ha fet públics els títols de les 72 pel·lícules candidates a la vuitena edició dels Premis Gaudí: 36 llargmetratges de ficció, 10 pel·lícules documentals, 1 pel·lícula d’animació, 5 pel·lícules per a televisió, 10 curtmetratges i 10 pel·lícules europees. També hi opten els professionals catalans que intervenen en 7 pel·lícules de producció no catalana.

La Festa dels Candidats i Candidates als Premis Gaudí, celebrada per segona vegada als jardins del Palau Robert en el marc de The Barcelona Shopping Night, ha reunit més de 400 cineastes, entre els equips artístics i tècnics de les pel·lícules candidates, els acadèmics, els representants del sector, la indústria i les institucions. La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, ha destacat la qualitat de la collita d’enguany i ha animat els acadèmics a veure les pel·lícules inscrites en aquesta vuitena edició dels Premis. Després del seu parlament s’ha projectat un vídeo de 16 minuts de durada amb imatges de les 72 pel·lícules candidates, realitzat per Antaviana Films amb la veu en off de Jordi Royo, la veu dels Gaudí.

El passat 26 d’octubre es tancà la inscripció de pel·lícules per participar a la vuitena edició dels Premis Gaudí, que han d’haver estat estrenades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2015. Cal recordar que la participació als Premis Gaudí és voluntària. Els Notaris que certifiquen el procés de votacions i el recompte de vots són els Srs. Andujar & Roselló & Martínez de Salinas, de Barcelona.

L’actriu Rossy de Palma conduirà la gala de lliurament dels guardons, produïda per l’Acadèmia del Cinema Català i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Los Flanagan Films & Media. El diumenge 31 de gener de 2016, l’Auditori Fòrum-CCIB acollirà la cerimònia.

Pots consultar les Bases reguladores dels VIII Premis Gaudí en aquest enllaç.

També pots veure el vídeo de les candidates i els candidats als VIII Premis Gaudí en aquest enllaç.

 

La catifa vermella del Palau Robert

La catifa vermella i el photocall del Passeig de Gràcia han vist desfilar els equips de les pel·lícules candidates. Entre ells, els directors Alfonso Albacete (Sólo química), Carlos Marques-Marcet (13 dies d’octubre), Sílvia Munt (La Granja del Pas i El Cafè de la Marina), Sergi Pérez (El camí més llarg per tornar a casa), Maria Ripoll (Ahora o nunca), Lluís M. Güell (Habitaciones cerradas) i David Victori (Zero); els actors Hermann Bonnín (L’assaig), Borja Espinosa (El camí més llarg per tornar a casa), Montse Germán (Sonata per a violoncel), Vicky Luengo (Barcelona, nit d’hivern), Maria Molins (Lo que dejamos atrás), Marieta Orozco (Crisis, ¿qué crisis?) i Santi Ricart (L’assaig); els productors Aritz Cirbián (El camí més llarg per tornar a casa), Marta Figueras (Game Over), Tono Folguera (El adiós i 13 dies d’octubre), David Matamoros (Lo que dejamos atrás, Les nenes no haurien de jugar a futbol, Vulcania) i Antonia Nava (Nadie quiere la noche) i els músics Joan Dausà (Barcelona, nit d’hivern) i Miquel Coll (Zero).

També hi han assistit els membres de la Junta directiva de l’Acadèmia, Edmon Roch, Aina Clotet, Elisa Plaza i Pep Armengol, un bon nombre d’acadèmics, entre els quals Neus Ballús amb la seva filla Mar Subirós, Cristina Brondo, Pol Turrents, Miriam Porté, Ferran Lahoz, Teresa Enrich, Carles Bosch, Sergi Cervera, Marc Clotet, Sílvia Quer, Joana Martí i Mireia Ros, així com representants institucionals i del sector, tals com Juanjo Puigcorbé, diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona; Francisco Vargas, director de l'Àrea de l'Audiovisual de l’ICEC; Camilo Tarrazón, president del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya i Montserrat Bou, secretària general de PROA, Mike Hostench, subdirector del Festival de Sitges i Violeta Kovacsis, presidenta de l'ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics).

Comparativa de les pel·lícules inscrites als VII Premis Gaudí (2015) i als VIII Premis Gaudí (2016)
PEL·LÍCULES EN LLENGUA CATALANA - VII Premis Gaudí (2015) 10 - VIII Premis Gaudí (2016) 12
PEL·LÍCULES EN LLENGUA NO CATALANA - VII Premis Gaudí (2015) 16 - VIII Premis Gaudí (2016) 24
PEL·LÍCULES DOCUMENTALS - VII Premis Gaudí (2015) 17 - VIII Premis Gaudí (2016) 10 (22 inscrits)
PEL·LÍCULES ANIMACIÓ - VII Premis Gaudí (2015) 2 - VIII Premis Gaudí (2016) 1
CURTMETRATGES - VII Premis Gaudí (2015) 10 (51 inscrits) - VIII Premis Gaudí (2016) 10 (50 inscrits)
PEL·LÍCULES PER A TELEVISIÓ - VII Premis Gaudí (2015) 6 - VIII Premis Gaudí (2016) 5
PEL·LÍCULES EUROPEES - VII Premis Gaudí (2015) 10 - VIII Premis Gaudí (2016) 10
TOTAL PEL·LÍCULES CANDIDATES - VII Premis Gaudí (2015) 71 - VIII Premis Gaudí (2016) 72

També són candidats als Premis Gaudí els professionals catalans o residents a Catalunya dels diferents oficis del cinema que han aportat el seu talent i han contribuït a l'èxit de pel·lícules no catalanes. Igual que en la darrera edició, el talent català està present en 7 llargmetratges de producció no catalana inscrits als Premis Gaudí.

PARTICIPACIÓ TALENT CATALÀ: VII PREMIS GAUDÍ 2015 7 - VIII PREMIS GAUDÍ 2016 7

Anàlisi de la comparativa de les pel·lícules inscrites als Premis Gaudí 2015 i 2016

Participen a la vuitena edició dels Premis Gaudí 36 pel·lícules catalanes, 12 pel·lícules en llengua catalana i 24 pel·lícules en llengua no catalana. Ha augmentat el nombre de produccions, però en castellà.

Pel que fa a les pel·lícules documentals, el total d’inscrits s’ha incrementat considerablement respecte a l’any passat, arribant a les 22 inscripcions. Aquest creixement ha comportat, tal i com recullen les Bases dels Premis Gaudí, la creació d’una Comissió de selecció, formada pels professionals del sector Marta Armengou, Carles Bosch, Sergi Doladé, Ventura Durall i Violeta Kovacsics que han tingut la difícil tasca d’escollir 10 documentals després de visionar i valorar els 22 inscrits.

L’única pel·lícula d’animació que s’ha inscrit, Atrapa la bandera, passarà directament a la segona volta de votacions dels acadèmics en la seva categoria. Els professionals que hi han participat son candidats en les categories respectives en la primera volta de votacions.

En la categoria de pel·lícules per a televisió hi participen 5 produccions, reflectint la davallada de la producció de les televisions públiques.

En la categoria de curtmetratges s’han inscrit 50 produccions que van ser considerades per una Comissió de selecció professional, formada per Judith Colell, Lolo Herrero, José Luis Montesinos, Miriam Porté i Fernando Trullols, que n’ha escollit 10.

Finalment, les 10 pel·lícules europees –totes les que no són catalanes- han estat seleccionades per una comissió formada per Eulàlia Iglesias, en representació de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC), Pablo Sancho, en nom de la Federació Catalana de Cineclubs, i tres membres de l’Acadèmia del Cinema Català, Neus Ballús, David Matamoros i Montse Triola.

1. Pel·lícules candidates als VIII Premis Gaudí 2016 (Consulta el dossier detallat en línia)

12 pel·lícules en llengua catalana

01.Barcelona, nit d’hivern
Dirigida per Dani de la Orden, escrita per Eduard Sola, Daniel González i Eric Navarro i produïda per Barcelona nit de films AIE, Playtime Movies, Sábado Películas, El Terrat de Produccions, Filmin i Televisió de Catalunya amb la participació de Televisión Española i Movistar+.

02.Darrere la porta
Dirigida per Pere Solés i David Gimbernat, escrita per Pere Solés i produïda per DDM Visual i French Kiss Production.

03.El camí més llarg per tornar a casa
Dirigida per Sergi Pérez, escrita per Sergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla i produïda per Niu d'Indi.

04.El virus de la por
Dirigida per Ventura Pons, escrita per Ventura Pons i Josep Maria Miró i produïda per Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunya.

05.L'adopció
Dirigida per Daniela Fejerman, escrita per Daniela Fejerman i Alejo Flah i produïda per Messidor Films, Tornasol Films, Mistery Producciones AIE i Lietuvos Kino Studija amb la participació de Televisión Española.

06.L'artèria invisible
Dirigida per Pere Vilà Barceló, escrita per Pere Vilà Barceló i Laura Merino i produïda per DDM Visual, ERAM Medialab i Televisió de Girona.

07.L'assaig
Escrita i dirigida per Lluís Baulida i produïda per Erasmus Films.

08.Lluc Sky Walker
Dirigida per Jaume Fargas, escrita per Jaume Fargas i Albert Plans i produïda per About a Bicycle.

09.Projecte Rwanda
Dirigida per Sergi Cervera, escrita per Sergi Cervera, Dídac Cervera i Ramón Godino i produïda per Boala Films, Apunta Teatre, Bumayé Community i Ada Media Productions Films & TV.

10.Segon origen
Dirigida per Carles Porta, escrita per Carles Porta, Bigas Luna, Carmen Chaves, David Victori, Marcel Barrena i Ros Jameson i produïda per Produccions Audiovisuals Antàrtida, Ipso Facto Productions i Televisió de Catalunya amb la participació de Televisión Española.

11.Sonata per a violoncel
Escrita i dirigida per Anna M.Bofarull i produïda per Kaboga Art & Films Creacions Audiovisuals amb la participació de Televisió de Catalunya.

12.Un dia perfecte per volar
Escrita i dirigida per Marc Recha i produïda per Batabat amb la participació de Televisió de Catalunya i Televisión Española.

24 pel·lícules en llengua no catalana

01.Ahora o nunca
Dirigida per Maria Ripoll, escrita per Jorge Lara i Francisco Roncal i produïda per Ahora o nunca 2015 AIE, Atresmedia Cine i Zeta Cinema amb la participació de Televisió de Catalunya, AXN i Movistar+.

02.Aloft (No llores, vuela)
Escrita i dirigida per Claudia Llosa i produïda per Arcadia Motion Pictures, Manitoba Films, Wanda Visión, Cry Fly Manitoba i Noodles Productions amb la participació de Televisión Española i Televisió de Catalunya.

03.Anacleto: Agente secreto
Dirigida per Javier Ruiz Caldera, escrita per Fernando Navarro, Pablo Alén i Breixo Corral i produïda per Agente Secreto 2015 AIE, Telefónica Studios i Zeta Cinema amb la participació de Televisión Española, Movistar+ i Televisió de Catalunya.

04.B
Dirigida per David Ilundain, escrita per David Ilundain i Jordi Casanovas i produïda per Inicia Films i Bolo Audiovisual.

05.Capa Caída
Dirigida per Santiago Alvarado, escrita per Santiago Alvarado i Ramón Salas i produïda per Magno Entertainment.

06.Cómo sobrevivir a una despedida
Dirigida per Manuela Moreno, escrita per Manuela Moreno i Susana López Rubio i produïda per Nostromo Pictures, By Girls AIE i Atresmedia Cine.

07.Crisis, ¿qué crisis?
Escrita i dirigida per Manuel Mira i produïda per Manuel Mira producció audiovisual i Khaled Abbas.

08.Don't Speak
Dirigida per Amadeu Artasona, escrita per Jaime Sacristán i Amadeu Artasona i produïda per Creandus Films.

09.El cadáver de Anna Fritz
Dirigida per Héctor Hernàndez Vicens, escrita per Héctor Hernàndez Vicans i Isaac P.Creus i produïda per Corte y Confección de Películas, A Contraluz Films, Benecé Produccions, Playtime Movies i Silendum Films amb la participació de Televisió de Catalunya.

10.El Rey de La Habana
Escrita i dirigida per Agustí Villaronga i produïda per Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas i AIE El Rey de La Habana amb la participació de Televisión Española, Canal+ i Televisió de Catalunya.

11.Incidencias
Dirigida per Jose Corbacho i Juan Cruz, escrita per Jaime Bartolomé, Jose Corbacho i Juan Cruz i produïda per Castelao Pictures, i Incidencias la película AIE amb la participació de Televisión Española i Televisió de Catalunya.

12.La Novia
Dirigida per Paula Ortiz, escrita per Paula Ortiz i Javier García Arredondo i produïda per Get in the Picture Productions i Cine Chromatix amb la participació de Televisión Española.

13.Losers
Dirigida per Serapi Soler i Oriol Pérez, escrita per Serapi Soler, Oriol Pérez i Gerard Goberna i produïda per Black Flag i Life & Pictures.

14.Murieron por encima de sus posibilidades
Escrita i dirigida per Isaki Lacuesta i produïda per La Termita Films, Alicorn Films, Sentido Films i Versus Entertainment amb la participació de Televisión Española.

15.Nobody Wants the Night (Nadie quiere la noche)
Dirigida per Isabel Coixet, escrita Miguel Barros i produïda per Nadie quiere la noche AIE, Mediapro, Ariane & Garoe, Neo Art Producciones, Noodles Production i One More Movie amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya, Vodafone i Movistar+.

16.Oliver's Deal (La deuda)
Escrita i dirigida per Barney Elliott i produïda per Arcadia Motion Pictures, Vicacocha Films i Chullachaki Producciones amb la participació de Televisión Española.

17.Palmeras en la nieve
Dirigida per Fernando González Molina, escrita per Sergio G.Sánchez i produïda per Nostromo Pictures, Palmeras en la Nieve AIE, Atresmedia Cine i Telefónica Studios.

18.Requisitos para ser una persona normal
Escrita i dirigida per Leticia Dolera i produïda per Corte y Confección de Películas, El Estómago de la Vaca i Telefónica Studios amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Canal+.

19.Sólo química
Dirigida per Alfonso Albacete, escrita per Alfonso Albacete i Mireia Llinàs i produïda per Rodar y Rodar Cine amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Canal+.

20.Techo y comida
Escrita i dirigida per Juan Miguel del Castillo i produïda per Diversa Audiovisual.

21.Tercer grado
Dirigida per Geoffrey Cowper, escrita per Jesus Lloveras i Geoffrey Cowper i produïda per Breaking Pictures.

22.Truman
Dirigida per Cesc Gay, escrita per Cesc Gay i Tomàs Aragay i produïda per Imposible Films, BD Cine i Truman film AIE amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Movistar+.

23.Urban Street
Escrita i dirigida per Marcelo Zambrano Puertas i produïda per Magdalena Soto.

24.Vulcania
Dirigida per José Skaf, escrita per Diego Soto i produïda per Zentropa International Spain, Zentropa International Sweden, Zentropa Vulcania AIE i Ran Entertainment amb la participació de Televisión Española i Televisió de Catalunya.

10 pel·lícules documentals

01.A la puta strasse. 2º Acto
Escrita i dirigida per Anna Cervera i produïda per De Verité Produccions.

02.A tu què et sembla?
Escrita i dirigida per Pau Poch i produïda per Saray Carazo i Teresa Manubens.

03.Echevarriatik, Etxeberriara
Escrita i dirigida per Ander Iriarte i produïda per Escac Films.

04.El gran vuelo
Escrita i dirigida per Carolina Astudillo i produïda per Un capricho de producciones.

05.Gabo, la creación de Gabriel García Márquez
Escrita i dirigida per Justin Webster i produïda per JWP, Horne Productions i Ronachan Films amb la participació de Caracol TV, Discovery, Canal+, Gebrüder Beetz i Televisió de Catalunya

06.Game Over
Dirigida per Alba Sotorra, escrita per Isa Campo i produïda per Loto Films, Promarfi Futuro 2010, Televisió de Catalunya, Gaia Audiovisuals, Televisión Española i Dirk Manthey Film UG.

07.La Granja del Pas
Dirigida per Sílvia Munt, escrita per Sílvia Munt, Raquel Cors i Daniel Lacasa i produïda per Intent Produccions i Televisió de Catalunya.

08.No todo es vigilia
Escrita i dirigida per Hermes Paralluelo i produïda per El Dedo en el Ojo, Televisión Española, Televisión Autonómica de Aragón i Janus Films.

09.Tchindas
Escrita i dirigida per Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena Casaldàliga i produïda per Producciones Doble Banda.

10.Un día vi 10.000 elefantes
Dirigida per Alex Guimerà i Juan Pajares, escrita per Pere Ortín i produïda per Several Studio, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

1 pel·lícula d'animació

01.Atrapa la bandera
Dirigida per Enrique Gato, escrita per Jordi Gasull, Javier Barreira i Neil Landau i produïda per 4 Cats Pictures, Ikiru Films, Telecinco Cinema, Telefónica Studios, Los Rockets La Película AIE i Lightbox Animation.

7 pel·lícules amb talent català

01.Crimson Peak (La cumbre escarlata)
Amb muntatge de Bernat Vilaplana i efectes visuals físics de Xavi Bastida i David Martí.

02.Extinction
Amb guió d'Alberto Marini i muntatge de Luis de la Madrid i Jordi López.

03.Learning to Drive (Aprendiendo a conducir)
Amb direcció d'Isabel Coixet i fotografia de Manuel Ruiz.

04.Negociador
Amb interpretació secundària de Melina Matthews.

05.Regression (Regresión)
Amb fotografia de Daniel Aranyó i mescla de so de Marc Orts.

06.Vampyres
Amb guió de José Ramón Larraz, direcció de producció d'Àngel Mora, fotografia de Daniel Salas, mescla de so de Mikel Castells i interpretació protagonista de Christian Stamm.

07.Victoria
Amb interpretació protagonista de Laia Costa.

10 curtmetratges

01.Dawn, escrit i dirigit per Mario Rico i produït per Zum Pictures. Drama (Animació) | 5 minuts VO anglès.

02.El Adiós, escrit i dirigit per Clara Roquet i produït per Lastor Media. Drama, melodrama 15 minuts | VO català i castellà.

03.El cerdo, escrit i dirigit per Pau Durà i produït per Fosca Films. Comèdia, melodrama | 9 minuts VO castellà.

04.Ford Escort, dirigit per Estel Díaz, escrit per Pol Cortecans i produït per Escac Films. Drama 16 minuts | VO castellà.

05.Lo que dejamos atrás, escrit i dirigit per David Matamoros i produït per Zentropa International Spain i Doce Entertainment. Drama | 13 minuts | VO castellà.

06.Mar de fons, escrit i dirigit per Bruno López i Florencia Luna i produït per Escac Films. Documental biogràfic | 30 minuts | VO castellà.

07.Nada S.A., escrit i dirigit per Caye Casas i Albert Pintó i produït per Alhena Production. Comèdia 15 minuts | VO castellà.

08.No me quites, escrit i dirigit per Laura Jou i produït per Corte y Confección de Películas i Películas La Trini. Drama | 14 minuts | VO castellà.

09.Take Me to the Moon, escrit i dirigit per Oriol Martínez i Enric Ribes i produït per La Lupa Produccions. Documental | 15 minuts | VO xinès.

10.Zero, escrit i dirigit per David Victori i produït per Life & Pictures, Scott Free i Tilma Films amb la participació de Movistar+, Youtube i Claro Video. Drama, ciència-ficció, catàstrofes | 29 minuts | VO anglès.

5 pel·lícules per a televisió

01.13 dies d'octubre
Dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès i produïda per Lastor Media, Batabat i Televisió de Catalunya.

02.El Cafè de la Marina
Dirigida per Sílvia Munt, escrita per Sílvia Munt i Mercè Sàrrias i produïda per Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisión Española.

03.El mètode Grönholm
Dirigida per Enric Folch, escrita per Jordi Galceran i produïda per Televisió de Catalunya i Versátil Cinema.

04.Habitaciones cerradas
Dirigida per Lluís M.Güell, escrita per Pere Riera i produïda per Diagonal Televisió, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

05.Les nenes no haurien de jugar a futbol
Dirigida per Sònia Sánchez, escrita per Marta Buchaca i produïda per Zentropa International Spain, Zentropa International Sweden, Pep Armengol, Doce Entertainment i Televisió de Catalunya.

10 pel·lícules europees

01.Bande de filles (Girlhood)
Escrita i dirigida per Céline Sciamma i produïda per Hold Up Films i Lilies Films.

02.Eden
Dirigida per Mia Hansen-Løve, escrita per Mia Hansen- Løve i Sven Hansen-Løve i produïda per CG Cinéma.

03.Mandariinid (Mandarinas)
Escrita i dirigida per Zaza Urushadze i produïda per Allfilm i Georgian Film

04.Левиафан (Leviatán)
Dirigida per Andrey Zvyagintsev, escrita per Oleg Negin i Andrey Zvyagintsev i produïda per Non-Stop Productions.

05.P'tit Quinquin (El pequeño Quinquin)
Escrita i dirigida per Bruno Dumont i produïda per 3B Productions, Arte France, Pictanovo Nord-Pas-de- Calais, Région Nord-Pas-de-Calais, Le Fresnoy Studio National des Arts Contemporains, CNC, Cofinova 10 i TV5 Mo.

06.Pride (Orgullo)
Dirigida per Matthew Warchus, escrita per Stephen Beresford i produïda per Calamity Films, Pathé, BBC Films, BFI i Proud Films.

07.Phoenix
Escrita i dirigida per Christian Petzold i produïda per Schramm Film Koerner & Weber, Bayerischer Rundfunk, Westdeutscher Rundfunk i Arte.

08.Sils Maria (Viaje a Sils Maria)
Escrita i dirigida per Olivier Assayas i produïda per CG Cinéma, Pallas Film, Cab Productions, Vortex Sutra, Arte France Cinéma, ZDF/Arte, Orange Studio, RTS Radio Télévision Suisse i SGR SSR.

09.Трудно быть богом (Qué difícil es ser un dios)
Dirigida per Aleksey German, escrita per Aleksey German i Svetlana Karmalita i produïda per Studio Sever, Kanal 1 Russia, Lenfilm Studio i Leonid Yarmolnik.

10.Turist (Fuerza mayor)
Escrita i dirigida per Ruben Östlund i produïda per Plattform Produktion, Motlys, Société Parisienne de Production - Coproduction Office i Film i Väst.

2. Altres dades de les pel·lícules candidates als VIII Premis Gaudí

2.2. ÒPERES PRIMES ALS VIII PREMIS GAUDÍ

12 òperes primes (3 en català, 8 en castellà, 1 en anglès)

En versió original en català:
01.El camí més llarg per tornar a casa de Sergi Pérez - català
02.L’assaig de Lluís Baulida - català
03.Segon origen de Carles Porta - català

En versió original en castellà:
01.B de David Ilundain - castellà
02.Cómo sobrevivir a una despedida de Manuela Moreno - castellà
03.Don’t Speak d’Amadeu Artasona - anglès
04.El cadáver de Anna Fritz d’Hèctor Hernández - castellà
05.Requisitos para ser una persona normal de Leticia Dolera - castellà
06.Techo y comida de Juan Miguel del Castillo - castellà
07 Tercer grado. de Geoffrey Cowper - castellà
08.Urban Street de Marcelo Zambrano - castellà
09.Vulcania de José Skaf - castellà

2.3.LLENGÜES DE LES PEL·LÍCULES
(llargmetratges de ficció, animació, documentals i curtmetratges)

català: 17 (12 llargmetratges ficció + 3 documentals + 2 curtmetratges)
castellà: 33 (22 llargmetratges ficció + 5 documentals +1 pel·lícula d’animació + 5 curtmetratges)
anglès: 5 (3 llargmetratges + 2 curtmetratges)
euskera: 1 (1 documental)
crioll capverdià: 1 (1 documental)
xinès: 1 (1 curtmetratge)

2.4. PRESÈNCIA DE DIRECTORES ALS VIII PREMIS GAUDÍ

18 directores (8 llargmetratges + 4 documentals + 1 pel·lícula per a tv) + 3 curtmetratges + 2 pel·lícules europees
Noms: Carolina Astudillo, Anna M. Bofarull, Anna Cervera, Isabel Coixet, Estel Díaz, Leticia Dolera, Daniela Fejerman, Mia Hansen-Løve, Laura Jou, Claudia Llosa, Sílvia Munt (2), Manuela Moreno, Paula Ortiz, Maria Ripoll, Clara Roquet, Sònia Sánchez, Céline Sciamma i Alba Sotorra.

3. Calendari de votacions VIII Premis Gaudí:

· Inici primera volta de votacions: dijous 3 de desembre 2015, a les 15h

· Final primera volta de votacions: dilluns 28 de desembre 2015, a les 12h

Dijous 30 de desembre de 2015, a les 12h, a La Pedrera, lectura dels nominats que opten a les 22 categories dels Premis Gaudí 2016.
· Inici segona volta de votacions: dimarts 5 de gener de 2016 a les 10 hores
· Final segona volta de votacions: dilluns 25 de gener 2016 a les 23.59 hores

Gala de lliurament dels VIII Premis Gaudí: diumenge 31 de gener 2016 a l’Auditori Fòrum-CCIB

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat