This entry is not available in English.

All news & events

"Alcarràs", de Carla Simón, arriba al Cicle Gaudí

Un cant a les arrels, a la família i a la terra

Alcarràs, l’aclamada cinta deCarla Simón que va fer història a la 72a edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín en aconseguir el màxim reconeixement del certamen, l’Os d’Or, es podrà veure aquest mes de novembre gràcies al Cicle Gaudí. 

Després de triomfar amb el seu debut cinematogràfic Estiu 1993, multipremiat als X Premis Gaudí i amb un extens recorregut per festivals d’arreu, Carla Simón ha tornat a fer gal·la de com els seus orígens han marcat la seva sensibilitat artística en aquesta segona cinta, tenyida de trets autobiogràfics. Alcarràs ens mostra un apropament tendre, nostàlgic i íntim a la història d’una família dedicada al cultiu del préssec a la població lleidatana d’Alcarràs quan, després de 80 anys conreant la mateixa terra, es veu obligada a fer una última collita abans que el terreny es destini la instal·lació de plaques solars.

Alcarràsmira d'una forma senzilla i honesta els vincles familiars, centrant-se en el llegat, la terra i les arrels. En aquesta pel·lícula, Simón aposta per actors no professionals que aporten personalitat i realisme al relat. Tot un repartiment de veïns de la zona que conviuen amb situacions similars a les del seu dia a dia.

Consulta aquí totes les sales i horaris.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat