This entry is not available in English.

All news & events

Avui s’inaugura el Festival de Sitges amb la pel·lícula catalana "Malnazidos"

El festival tindrà lloc del 8 al 18 d'octubre i inaugurarà la seva 53a edició amb la pel·lícula catalana Malnazidos

El Festival de Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya obre la seva 53a edició amb el film Malnazidos, dirigit a quatre mans per Javier Ruiz Caldera i Alberto del Toro. Amb producció d'Ikiru Films, Telecinco Cinema, Cactus Flower Productions i La Terraza Films, es tracta d'un film fantàstic de zombies ambientat en la Guerra Civil espanyola, durant els mesos més durs de batalla a les trinxeres. Miki Esparbé, Aura Garrido, Luis Callejo i Álvaro Cervantes encapçalen el repartiment d'aquesta pel·lícula.

També podrem veure l’estrena del segon llargmetratge de l'acadèmic David Victori, No matarás, thriller protagonitzat per Mario Casas i produït per Castelao Pictures, Filmax, Movistar+, Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya. Casas interpreta a Dani, un noi que després de la mort del seu pare decideix reprendre la seva vida i fer un llarg viatge on coneixerà una noia inquietant i inestable.

La vampira de Barcelona és el primer llargmetratge de ficció per a cinema de l’acadèmic Lluís Danés, director artístic de la Gala dels Premis Gaudí els anys 2017, 2018 i 2019. El film, produït per Brutal Media, Filmax i Televisió de Catalunya, compta amb un repartiment de luxe amb Nora Navas, Sergi López, Francesc Orella, Pablo Derqui, Bruna Cusí, Roger Casamajor i Núria Prims; i està basat en la història real d'Enriqueta Martí, una suposada segrestadora i assassina en sèrie que va viure durant el S.XX al barri del Raval de Barcelona. 

Finalment, s’estrenarà la coproducció internacional La cosmética del enemigo, adaptació de la novel·la homònima d'Amélie Nothomb, dirigida per Kike Maíllo, que amb el film EVA es va endur el Premi Gaudí a Millor pel·lícula en llengua no catalana el 2012. La pel·lícula està produïda per Sábado Películas, The Project Club i Barry Films.

A més, l’Acadèmia del Cinema Català dóna suport al Festival de Sitges amb la iniciativa Blood Red Carpet que vol promocionar internacionalment el talent actoral nacional i iberoamericà. El programa selecciona diversos actors i actrius amb una prometedora carrera i els dóna l’oportunitat de presentar-se davant dels professionals d’indústria i dels mitjans de comunicació internacionals. Enguany la sessió tindrà lloc el divendres 16 d'octubre en forma d'una taula rodona titulada "Quant val un actor?" on hi participaran l'actriu Juana Acosta, l'actor Luka Peros i el productor David Matamoros, juntament amb Luci Lenox, directora de càsting, que s'encarregarà de moderar la sessió. Durant la xerrada es reflexionarà sobre els nous models de càsting i el futur de la promoció actoral, tenint en compte la influència de les xarxes socials i l'impacte dels seguidors en la indústria audiovisual. L'espai que acollirà la taula rodona serà l'Industry Club - Catalan Films & TV (Sala Garbí 2, Hotel Melià Sitges), i estarà disponible onilne a la plataforma Sitges Industry Hub - Catalan Films & TV 24 hores després de l’esdeveniment. Reserva d'entrades aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat