This entry is not available in English.

All news & events

El Manlleu Film Festival destina 8.000€ a projectes de curtmetratge afectats per la crisi

L'organització del Manlleu Film Festival ha fet pública la decisió de no celebrar la 18a edició del festival, prevista pel proper mes de juliol, i centrar tots els esforços i recursos en una convocatòria extraordinària d'uns premis especials per a projectes de curtmetratges. La convocatòria, dotada amb 8.000€ es dirigeix a obres d'entre 5 i 30 minuts de durada, en fase de pre-producció o producció, que s'hagin vist afectats per la crisi actual. El director del festival, Èric Motjer, ha destacat la voluntat de "donar suport a la indústria del curtmetratge i a directors i directores que permeten que, any rere any, el festival pugui nodrir-se de les seves obres".

El termini per presentar obres s'obrirà el dia 1 de juliol i s'allargarà fins el 15 de setembre. Hi ha dues categories entre les quals es dividirà la dotació de 8.000€ (segons el criteri del jurat): la nacional, pensada per aquells projectes de curtmetratges dirigits per una persona nascuda, resident, que estudia o treballa a Catalunya o en algun dels territoris de parla catalana (País Valencià, Illes Balears, Franja de Ponent, Catalunya del Nord, Andorra o l'Alguer), i la internacional, destinada a projectes de la resta del món. Els projectes premiats s’hauran de finalitzar durant la primera meitat del 2021 perquè s'inclouran en una secció especial de la programació del 19è Manlleu Film Festival, que tindrà lloc del 8 a l'11 de juliol de 2021. 

Tot i no celebrar l'edició del festival enguany, el dia 11 de juliol tindrà lloc una sessió especial de cinema a l'aire lliure, a l'exterior del Museu del Ter, on es presentarà la convocatòria i es projectarà el film O que arde, d'Oliver Laxe, premiat amb els Gaudí a Millor pel·lícula europea i Millor fotografia, els Goya a Millor actriu revelació i Millor fotografia i mereixedor del Premi a Millor pel·lícula de la categoria d'Un Certain Regard del Festival de Cannes.


Les bases de la convocatòria estaran disponibles properament al web del festival.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat