This entry is not available in English.

All news & events

"Miquel Porter i Moix: la república de la llibertat i el bon humor" a l'Arts Santa Mònica


El proper dijous 28 de febrer a les 18h de la tarda l'Arts Santa Mònica acollirà la projecció del documental Miquel Porter i Moix: la república de la llibertat i el bon humor. La pel·lícula, dirigida per Anastasi Rinos i coescrita amb Tariq Porter, ha estat produïda per Mallerich Films Paco Poch i Televisió de Catalunya.

La projecció anirà acompanyada d'un debat posterior a càrrec del director i coguionista de la pel·lícula, Anastasi Rinos, l'acadèmic i productor Paco Poch, i el director de producció Joan Antoni Barjau. 

Miquel Porter i Moix, historiador, crític, músic i humanista, ha estat una figura clau en la història recent del nostre país. Cofundador del Teatre Viu i d’Els Setze Jutges, docent i primer Catedràtic d’Història del cinema a l’Estat espanyol, va ser fundador dels que foren els gèrmens de la Filmoteca de Catalunya, a més de Diputat al Congrés de la Generalitat i rector de la Universitat Cata­lana d’Estiu, la trajectòria de Miquel Porter i Moix és extensa i, malgrat el seu aparent eclecticisme, profundament coherent.

El 2014, en reconeixement a la seva trajectòria i coincidint amb el desè aniversari de la seva mort, l'Acadèmia del Cinema Català va decidir retre-li un homenatge permanent batejant el Premi Gaudí d'Honor com a Premi Gaudí d'Honor - Miquel Porter.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat