This entry is not available in English.

All news & events

TV3 estrena "Estiu 1993", gran guanyadora dels X Premis Gaudí


L'òpera prima de la badalonina Carla Simón, guanyadora de 5 Premis Gaudí l'any passat, s'estrena aquest divendres a televisió, a les 22.35

El divendres 1 de febrer a les 22:35 TV3 estrena Estiu 1993, l'òpera prima de Carla Simón, produïda per Inicia Films i Avalon Pictures amb la participació de TV3. La pel·lícula va ser una de les grans protagonistes dels X Premis Gaudí, enduent-se un total de 5 estatuetes, entre elles la de Millor pel·lícula, Millor direcció i Millor guió.

El film retrata una història autobiogràfica d'una nena que amb sis anys explora la pèrdua dels seus pares i s'adapta a una nova família, construint una vida nova en un entorn desconegut. La sensació de pèrdua, dolor, ràbia i por aniran construint els records d'infantesa que la directora Carla Simón ha fet servir com a principal recurs narratiu. Els personatges principals que han donat cos a aquests records són la Frida (Laia Artigas), una nena urbanita, de família desestructurada i amb caràcter, i l'Anna (Paula Robles), més petita i innocent. Completen el repartiment Bruna Cusí, reconeguda amb el Premi Gaudí a millor actriu secundària, i David Verdaguer.


La pel·lícula va iniciar el seu exitós recorregut estrenant-se a la Berlinale 2017 i aconseguint un dels guardons més importants del certament, el de Millor Pel·lícula Debutant del festival, juntament amb el Premi del Jurat Internacional Generation KPlus dedicat al cinema juvenil. Després d'aquest tret de sortida, el film ha anat rebent reconeixements a nivell nacional i internacional, sent guardonat al FIC-CAT, aconseguint la Bisnaga d'Or al Festival de Màlaga, el guardó a millor direcció del BAFICI i sent premiada als Cannes Écrans Juniors. A més, va ser una de les grans protagonistes dels X Premis Gaudí, amb un total de 14 nominacions i 5 estatuetes.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat