This entry is not available in English.

All news & events

El FIC-CAT renova els seus acords amb el Festival de Sitges i la CCMA.

Àngel Sala i Antonio Barrero FIC CAT 2017

Foto: Ángel Sala, director del Festival de Sitges i Antonio Barrero, director del FIC-CAT

L’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada se celebrarà entre el 4 i el 10 de juny a Roda de Berà (Tarragonès).

L'acord amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

El conveni entre ambdós festivals consolida una col·laboració que permet posar de manifest la importància del cinema fantàstic dins de l’audiovisual català, i contribueix a fer visibles i reivindicar les pel·lícules i curtmetratges estrenats durant el 2017.

Per quart any consecutiu, la secció PANTALLA SITGES apareix de nou apadrinada pel Festival de Sitges, dins la programació del FIC-CAT. El dimarts 5 de juny a la tarda s’hi podran veure aquestes tres produccions que seran presentades pels seus realitzadors:

  • UNA CAPSA TANCADA, documental d’Anna Agulló. La Casa del Cine / 2017 / 28’ / Premi SGAE Nova Autoria al millor guió SITGES 2017. 
  • CELEBRACIÓ, curtmetratge de ficció de Pau Cruanyes i Gerard Vidal UPF / 2016 / 9’ / Premi SGAE Nova Autoria a millor direcció-realització SITGES 2017.
  • CUNETAS, curtmetratge de ficció de Pau Teixidor. Coming Soon Films / 2017 / 18’ / Projecció a l’Auditori Melià prèvia a A PRAYER BEFORE DAWN de Jean-Stéphane Sauvaire

Es renova la col·laboració amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals:

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i els festivals de cinema més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que, com el FIC-CAT, treballen per al foment de la cultura, la creació, la innovació i el foment del teixit industrial audiovisual.

Fruit d’aquest conveni, el FIC-CAT estrenarà la coproducció de TVC i Galápagos Media “Cançó per a tu”, d’Oriol Ferrer i interpretada per Candela Serrat, Nao Albet i Fèlix Herzog. L’estrena tindrà lloc el dilluns 4 de juny a les 22h en el recinte del Casino Municipal de Roda de Berà, on assistirà l'equip tècnic i artístic de la producció i responsables de TV3.

Altres obres coproduïdes per TVC que es projectaran són els llargmetratges “Formentera Lady”, de Pau Durà; “Jean-François i el sentit de la vida”, de Sergi Portabella; “Les distàncies”, d’Elena Trapé; i “La vida lliure”, de Marc Recha. I els documentals “Fràgils”, de Lluís Jené, Amanda Sans Pantling i Oriol Gispert; “Jarabe contra el càncer”, d’Albert Solé; “Més enllà de l’objectiu: Lacroix i Dalí”, d’Antonio Pérez Molero; i “Petitet”, de Carles Bosch.

La programació del FIC-CAT d'enguany compta amb un total de 57 produccions que integren la SELECCIÓ OFICIAL de la present edició del Festival (6 llargmetratges, 19 curtmetratges, 7 documentals, 10 videoclips i 15 produccions de centres educatius).

Un any més, per la catifa del FIC-CAT hi passaran personalitats destacades del món audiovisual en les seves diferents vessants: l’actor Sergi López, protagonista de “La vida lliure”, assistirà acompanyat pel director, Marc Recha; també hi assistirà el músic Pau Donés, protagonista del documental “Jarabe contra el cáncer”; directors i directores com Judith Colell, Ventura Pons, Albert Solé i Carles Bosch ja han confirmat també la seva assistència per a la presentació de les seves projeccions, així com l’actriu Núria Prims i la productora Valérie Delpierre.

L’entrada a les projeccions serà gratuïta, i tota la programació es pot consultar al web: https://www.fic-cat.cat/ 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat