Notícies

Arriba la 3a edició del Festival IMPACTE!

Se celebra del 3 al 21 de maig arreu del territori

El Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya, IMPACTE!, arriba a la seva 3a edició, amb la voluntat d’estimular el debat i la consciència social de la ciutadania sobre aspectes relacionats amb els drets humans i la justícia global, a través d’una àmplia proposta de pel·lícules.

Del 3 al 21 de maig es podran veure 35 pel·lícules (15 llargmetratges i 20 curtmetratges) arreu del territori, amb les seves seus als Cinemes Girona de Barcelona, el Cinema Truffaut de Girona, l’ScreenBox de Lleida, el Centre de Lectura de Reus, i a la Sala Zazie de Vilafranca del Penedès, a més d’estar disponibles a la plataforma Filmin.

D’entre els projectes seleccionats, trobem els llargmetratges documentals amb producció catalana, Peticor de Victora Morell; Simfonia per un món nou, de Jordi Llompart; i Els negociadors. Com construir la pau, de Rosalind Brain.

Alguns dels curtmetratges destacats amb producció catalana son Maldita. Una cançó d’amor a Sarajevo, de Raúl de la Fuente Calle i Amaia Remirez, premiat als Goya 2023 a millor curt documental; Pocos, buenos y seguros d’Ales Payá i Gorka Lasaosa Oleaga, candidat als XV Premis Gaudí; i 39 de Martín Delfino Guevara.

Podeu consultar tota la programació aquí.

A més, per tercer any consecutiu, el festival organitza també la Sessió PRO. Enguany es parlarà de "El curtmetratge, eina de sensibilització social", i tindrà lloc el 12 de maig a l'Auditori de la FCRI Blanquerna de l'URL. L'acte estarà moderat per la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, i el director del festival Oriol Porta.

La taula rodona estarà dividida en dues parts. A la primera es farà un estudi del cas de Maldita. Una cançó d'amor a Sarajevo, Goya al Millor curtmetratge 2023, on assistiran Iván Zahínos, co-guionista i productor del film, i la fotoperiodista Sandra Balsells. A la segona part hi haurà la presència de representants de diverses entitats audiovisuals i socials: Francisco Vargas (ICEC), Jordi B. Oliva (PROA), Montse Santolino (LaFede), Marta Grau (ACCD i Acció Cinema), i Francesc Álvarez (Medicus Mundi).

Es pot confirmar assistència abans del 10 de maig aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat