Notícies

Coneix les darreres novetats sobre l'Estatut de l'artista

La xerrada tindrà lloc el proper 22 de febrer al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) coorganitzen el proper dimecres 22 de febrer de 10 a 12.30h la formació titulada “L’Estatut de l’Artista: actualitat, èxits i reptes”. En ella es farà un estat de la qüestió del treball fet fins ara sobre l’Estatut de l’Artista, així com dels canvis legals que s’estan duent a terme per adaptar la regulació legal de diferents àmbits (laboral, social, fiscal) a les característiques i necessitats dels artistes intèrprets i executants, i altres professionals de la cultura. També es repassarà l’estat actual de les campanyes per a la defensa dels interessos del sector i els reptes legals i polítics. La jornada acabarà amb una taula rodona on professionals del sector parlaran de l’impacte d’aquestes mesures aprovades fins ara. Hi participaran l’actor Àlex Casanovas, el músic Guillem Arnedo, i els advocats Lluís Brun Menéndez, especialitzat en dret civil, Joan Antoni Borrell Alonso, especialitzat en dret laboral i Patricia Riera, especialitzada en drets d’autor.

Aquesta sessió és la primera de les sis que configuren el mòdul formatiu impulsat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), amb l’objectiu de donar a conèixer les novetats i les darreres actualitzacions de l’àmbit jurídic i fiscal que afecten empreses i professionals del sector cultural. Sota la mirada de juristes experts i professionals del sector cultural, es programaran sis sessions presencials que es duran a terme al llarg del 2023 adreçades als professionals del sector cultural que desenvolupen habitualment tasques de gestió jurídica i fiscal dins de les seves organitzacions. Les sessions seran eminentment pràctiques. La coordinadora del mòdul i moderadora de les sessions serà l’advocada i especialitzada en drets d’autor, Patricia Riera Barsallo.

Els altres temes que s’abordaran durant l’any seran: la contractació audiovisual, la irrupció del digital en les arts visuals i la seva derivada jurídica, els incentius fiscals per a produccions audiovisuals nacionals i internacionals, el sector editorial: permeabilitat i transformació constant, o Les noves tecnologies, creadores de contingut?

Consulta més informació aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat