Notícies

El cinema català torna amb força a la Berlinale

El festival tindrà lloc del 16 al 26 de febrer

 Cinc produccions catalanes formen part de la selecció de la 73ª edició del Festival Internacional de Cine de Berlín. El film 20.000 Espècies d’abelles de la directora Estibaliz Urresola, produït per l’acadèmica Valerie Delpierre, participarà en la Secció Oficial. A la secció Generation, Carla Subirana presenta el seu nou film Sica produït per l’acadèmica Alba Sotorra. Protagonitzada per Thais García i Núria Prims, i rodada en català i en gallec, el film explica la història de Sica, una jove de catorze anys obsessionada amb què el mar retorni el cos del seu pare després d’un naufragi a la Costa da Morte de Galicia. Per la seva banda, Álvaro Gago serà a la secció Panorama amb Matria produïda per les acadèmiques Mireia Graell i María Zamora, entre d’altres.

Anqa representa el documental català a la secció Forum. El film, dirigit per Helin Celik, explica la història de tres dones supervivents de violència masclista. Finalment a la secció Berlinale Short es projectarà el curtmetratge La herida luminosa (Daydreaming So Vividly About our Spanish Holidays), produït per ESCAC Films i dirigit per Christian Avilés, sobre el viatge d’unes adolescents a les Illes Balears a la recerca del sol.

La presència catalana també és notòria a les activitats d’indústria. Al Co-Production Market Ian de la Rosa, acadèmic guardonat a Millor curtmetratge per Farrucas als XIV Premis Gaudí, presenta el projecte en desenvolupament Ivan & Hadoum; mentre que l’acadèmica Isa Campo juntament amb Isaki Lacuesta i Cristóbal Garrido participaran amb el projecte de ficció El fill del xofer (Zeta Studies).

A la secció Berlinale Talents, Júlia de Paz, participarà en la secció de desenvolupament de guions Script Station, amb l’adaptació al llargmetratge d’Harta, guardonat als XV Premis Gaudí en la seva versió curta. També hi formaran part el resident de la Residència de guions de l’Acadèmia Mikel Gurrea; l’acadèmic Ricard Balada; Agnès Piqué, directora de fotografia del darrer espot dels Premis Gaudí; Helena Vilaplana i Álvaro Gurrea.

A la passada edició de la Berlinale, l’acadèmica i membre de la Junta Carla Simón, guanyava l’Os d’Or amb Alcarràs, sent la primera pel·lícula en català en fer-ho. Enguany formarà part del jurat internacional, en companyia de la directora Valeska Grisebach; el director i guionista Radu Jude; la directora de càsting Francine Maisler; el productor de televisió Johnnie To;  l’actriu Kristen Stewart; i la cantant i actriu Golshifteh Farahani

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat