Notícies

El talent català brilla a la 70a edició de Sant Sebastià

Sis produccions catalanes han estat guardonades

En un any on el cinema català ha fet història per la seva abundant presència al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el passat 24 de setembre es va fer públic el palmarès encapçalat per la colombiana Los reyes del mundo de Laura Mora. Entre les produccions premiades, hi destaquen quatre produccions catalanes:

La maternal, de Pilar Palomero, seleccionada a Secció Oficial, veu premiada la seva jove actriu protagonista Carla Quílez amb la Concha de Plata a la Millor interpretació. Amb només 14 anys, l’actriu barcelonina es posa a la pell d’una adolescent amb un entorn familiar desestructurat que arriba embarassada a un centre d'acollida per a mares de la seva edat, on s’haurà d’enfrontar a les conseqüències de la seva decisió. 

La coproducció internacional amb participació catalana de la mà d’Arcadia, El suplente, dirigida per l’argentí Diego Lerman, també ha estat guardonada amb Premi a Millor interpretació de repartiment, per Renata Lerman. 

Suro, el debut en el llargmetratge de Mikel Gurrea, que també competia a la Secció Oficial, rep el Premi FIPRESCI, atorgat per l’associació internacional de crítics de cinema i periodistes cinematogràfics, a més del Premi Irizar al Cinema Basc.

El darrer documental d’Isabel Coixet, El sostre groc, que explica i denuncia els abusos sexuals dels professors a l’Aula de Teatre de Lleida l’any 2018, ha estat reconeguda amb el Premi RTVE Otra mirada. 

As Bestas, de Rodrigo Sorogoyen, presentada al darrer Festival de Cannes i programada a Zinemaldia dins la secció Perlak, s’ha alçat amb el Premi del Públic a la Millor pel·lícula europea.

També ha rebut distincions en el marc del Festival d’enguany Alcarràs, de Carla Simón, que recull el premi Lurra de Greenpeace.


Consulta el palmarès complet aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat