Notícies

"Alcarràs", seleccionada per representar Espanya als Premis Oscar

La pel·lícula de Carla Simón optará a la nominació de Millor Pel·lícula Internacional

El segon llargmetratge de Carla Simón, Alcarràs, produït per Alcarràs Films A.I.E., Vilaüt Films, Elastica Films i Avalon, ha estat escollit per representar Espanya a la 95a edició dels Oscar i optar a la nominació a Millor Pel·lícula Internacional.

Després de fer història en convertir-se en la primera pel·lícula rodada en català que guanya l’Os d’Or al Festival de Cinema de Berlín, Alcarràs ha estat la més votada pels acadèmics i acadèmiques espanyols per competir als Premis de Hollywood amb una història que ret un homenatge al món de la pagesia catalana. Protagonitzada per un repartiment d’actors no professionals, que segons Simón “han donat i han posat l’ànima” a la pel·lícula, Alcarràs mostra l’última collita del préssec d’una família que porta vuitanta anys conreant la mateixa terra.

La pel·lícula de Carla Simón va ser preseleccionada per l’Academia de Cine juntament amb As bestas, de Rodrigo Sorogoyen, i Cinco Lobitos, el debut en el llargmetratge d'Alauda Ruiz de Azúa. 

El proper 21 de desembre s’anunciarà el shortlist dels Oscar i es donaran a conèixer els títols que finalment competiran per a l’estatueta de Millor Pel·lícula Internacional a la gala, que tindrà lloc el diumenge 12 de març de 2023. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat