Notícies

L’eclosió de directores catalanes protagonitza la 15a edició del Festival CinEScultura

La programació inclou una vintena de produccions catalanes i fins a 4 masterclasses

El Festival CinEScultura 2022, organitzat per la Universitat de Ratisbona amb la participació de CIMA, arrencava el passat 8 d’abril la seva 15a edició amb una programació especial dedicada a l’eclosió de directores catalanes. Durant tot un mes, el festival ofereix al seu públic un ampli panorama de pel·lícules catalanes dirigides per directores, en la seva majoria novells, que han alçat i consolidat en els darrers anys el valor de la nostra cinematografia.

La secció “Prima dona” inclourà l’aclamada Alcarràs, de l’acadèmica i membre de la Junta, Carla Simón, i Costa Brava, Líbano, l’òpera prima de la libanesa Mounia Akl coguionitzada amb l’acadèmica Clara Roquet, presentada recentment al D’A. També recuperarà el debut cinematogràfic de Clara Roquet, Libertad, guardonada als XIV Premis Gaudí amb tres estatuetes, entre elles la de Millor guió i pel·lícula en llengua no catalana; Sis dies corrents, de l’acadèmica Neus Ballús, qui es va coronar a la darrera edició dels Premis de l’Acadèmia amb cinc estatuetes; 15 horas, la darrera pel·lícula de la directora i presidenta de l’Acadèmia Judith Colell; Destello Bravío, d’Ainhoa Rodriguez, i ¿Qué hicimos mal?, de Liliana Torres, a més de Con el viento, de Meritxell Colell; La hija de un ladrón, de l’acadèmica Belén Funes, que va obtenir tres premis Gaudí en la XII edició; i Per la llibertat, una coproducció catalano-kurda dirigida per Ersin Çelik i produïda per l’acadèmica Alba Sotorra, qui també participa en la secció de curts “Short Cat” amb Mujer bajo la Lluvia, juntament amb Les altres coses que ens separen, d'Elena Ballvé i Alex Gantzer; Panteres, de l’acadèmica Èrika Sánchez, Forastera, de l’acadèmica Lucía Aleñar i Vera de la també acadèmica Laura Rubirola, tots ells curts nominats als XIII Premis Gaudí. El festival també projectarà el gaudinat a Millor curt a la 12a edició dels Premis, Suc de Síndria, de l’acadèmica Irene Moray. 

A la secció “Cat Doc” trobem els documentals Sedimentos, d’Adrián Silvestre, i el gaudinat als XIV Premis Gaudí El retorn, la vida després de l’ISIS d’Alba Sotorra. També participen My Mexican Bretzel, el debut cinematogràfic de Núria Gimenez Lorang, guardonat amb 3 estatuetes als XIII Premis Gaudí, i Magaluf Ghost Town, de Miguel Ángel Blanca, preseleccionat a la darrera edició del Premis de l’Acadèmia.

En el marc del festival també s’organitzen amb la col·laboració de la Universitat de Regensburg quatre master classes impartides per les directores Ainhoa Rodriguez (Destello bravío), Liliana Torres (¿Qué hicimos mal?), Judith Colell (15 hores) i Adrián Silvestre (Sedimentos).

WhatsApp_Image_2022-05-06_at_12.17.38_PM_1.jpeg

Més informació aquí. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat