Notícies

“El buen patrón” i “Mediterráneo”, guardonades als Premis Platino 2022

Madrid acull l’entrega dels premis organitzats per EGEDA

El passat diumenge 1 de maig, l’Entitat de Gestió de Drets d’Autor dels Productors Audiovisuals (EGEDA) celebrava la 9a edició dels Premis Platino del Cinema Iberoamericà amb una gala presentada per Miguel Ángel Muñoz y Lali Espósito.

Entre les nominades hi havia tres produccions catalanes: El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, amb 11 nominacions,  Mediterráneo de l’acadèmic Marcel Barrena, amb 3 nominacions i Libertad de la també acadèmica Clara Roquet, amb una nominació a la categoria de Millor òpera prima.

El palmarès de l’edició, molt repartit, va coronar finalment dos dels tres títols catalans. El buen patrón es va endur les estatuetes a Millor pel·lícula iberoamericana de ficció, Millor direcció i guió, ambdues per Fernando León de Aranoa, i Millor interpretació masculina per Javier Bardem, categoria en la qual competia  amb l’actor i acadèmic Eduard Fernández pel seu paper a Mediterráneo. De les tres nominacions a les quals optava la pel·lícula de Barrena, Mediterráneo es va coronar finalment amb el Premi a Millor direcció de fotografia, que signa Kiko de la Rica.

Per la seva banda, la competició en la categoria de millor òpera prima es va decantar per la cinta argentina Karnawal de ​Juan Pablo Félix.​

Consulta el palmarès complet aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat