Notícies

El Calella Film Festival anuncia el palmarès de la seva 6a edició

El festival maresmenc especialitzat en el cinema low cost s’ha celebrat de l’1 al 9 d’octubre

Amb l’objectiu de seguir promocionant òperes primes i cinema independent, el Calella Film Festival ha celebrat enguany la seva 6a edició consolidant-se com el Festival de Cinema de tot el Maresme. Durant 10 dies la centenària Sala Mozart, reconeguda per l’Acadèmia del Cinema Català el mes d’octubre del 2020, ha acollit la projecció d’una setzena de títols, alguns dels quals també programats a Arenys de Mar i Sant Pol de Mar, dues noves seus del festival per a aquest 2021, que es consolida així com a Festival de Cinema del Maresme.

El passat diumenge 10 d’octubre es va fer públic el veredicte del jurat del festival, format per Juli Fàbregas, l’acadèmica Elisabet Prandi, Pau Durà, Sònia Sánchez, Eugeni Margalló, Olalla Moreno i Santi Alvarado. Els dos premis principals de la secció Low Budget -millor pel·lícula i millor direcció-, que inclou les produccions amb pressupostos inferiors als 500.000 €, han recaigut respectivament en la brasilera  The First Death of Joana, de la directora Cristiane Oliveira, i en l'andalús Enrique García amb la seva pel·lícula La Mancha Negra, un retrat intens de l'Andalusia profunda. Pel que fa a la secció Rosebud, dedicada a pel·lícules amb més de 500.000 euros de pressupost i que han destacat al llarg del 2020 per la seva originalitat, la guardonada ha estat Mother of Apostles, de l’ucraïnès Zaza Buadze, un al·legat en contra de la guerra d'Ucraïna i contra totes les guerres.

L’Ajuntament de Calella és un del patrocinadors dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català, i va acollir en la passada edició dels guardons, l’entrega del Premi Especial del Públic que, casualment també va recaure en una òpera prima de baix pressupost, Les dues nits d’ahir, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, que aquest mes d’octubre es pot veure a totes les sales del Cicle Gaudí, entre les que hi ha, des dels orígens del projecte, la Sala Mozart de Calella. 

Veure el palmarès complet aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat