Notícies

Collita catalana al Festival de Sitges 2021

La 54a edició del Festival tindrà lloc del 7 al 17 d'octubre

El Festival de Sitges arriba a la seva 54a edició amb una àmplia presència de llargmetratges i curtmetratges catalans en la seva programació. Dins de la secció Oficial Fantàstic Competició es podrà veure el llargmetratge Tres, del català Juanjo Giménez, gaudinat als IX Premis Gaudí a Millor curtmetratge per Timecode; també la coproducció de Filmax amb Life & Pictures, El visitante, d’Alberto Evangelio, i El Páramao, del barceloní David Casademunt amb producció de Rodar & Rodar, participaran en aquesta secció on tindran la seva estrena mundial.

Pel que fa als curtmetratges, dins de la secció oficial es projectaran Entreterrestres, escrit i dirigit per Lucas Parra; MOM, de Patrícia Huguet amb producció de l’acadèmic Norbert Llaràs; Under the Ice, d’Àlvaro Rodríguez Areny, i Molaphone, de Daniel Padró.

Pel que fa a la secció Noves Visions - SGAE Nova Autoria, que acull obres realitzades per estudiants de diverses universitats, es podran veure La caída del vencejo, amb producció d’Escac Films; El duelo, de LCI Barcelona; Autopsia de un relato periodístico, de la UAB; Escamas, produït per Bande à Part; Els peixos mai dormen, de la Universitat Pompeu Fabra; El bosc de la quimera, d’ERAM; i Good Night Mr. Ted i The way Back Home, d’FX Animation Barcelona 3D & Film School.

En la secció Brigadoon hi participen un total de 5 produccions catalanes: Avistament 1987, de Guillem Miró; Imaginario, de Cristina Beteta; MAC DelaAzlaZ, de l’acadèmic Joan Vall Karsunke; Sucesión, de Carlos  Cobos i Martí Brussosa; El último tren al Rock’N’Roll, d’Ignacio Malagon; Viaje al más allá, de l’acadèmic Sebastià d’Arbó;  Volpina, del barceloní Pere Koniec i Romasanta, la caza de la bestia, de Paco Plaza, qui ja va debutar amb El segundo nombre, Méliès de Plata a Sitges el 2002. 

La secció Catalunya Imaginària, que commemora els clàssics del cinema català fantàstic i de terror, inclou enguany La Banyera, de Jesús Garay i La dama del alba, de Francisco Rovira.

 

Més informació al web del festival.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat