Notícies

Noves mesures per pal·liar el efectes de la COVID-19 al món cultural

 La Conselleria de Cultura ha anunciat un nou conjunt de mesures econòmiques de suport a la cultura per un valor global de 17,2 milions d’euros.

Aquestes ajudes, d’aplicació durant el mes de novembre, estan destinades a empreses, entitats i professionals del sector cultural que han vist aturada la seva activitat després de les mesures anunciades el passat 29 d’octubre.
Les línies d’acció són:

  • Prestacions directes a professionals de la cultura (3,7 milions d’euros), dirigides a professionals artístics i tècnics.
    750 € als qui hagin tingut ingressos de màxim 18.555 € entre el gener i el setembre de 2020.
  • Ajudes per la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals (3,7 milions d’euros), dirigides a autònoms, empreses i entitats sense ànim de lucre, per cobrir un 40% del caixet de professionals que havien estat contractats i han vist cancel·lada la seva actuació o feina, i un 60-80% dels ingressos de taquilla previstos de les entitats organitzadores (fins a un màxim de 25.000 €).
  • Ajudes per a despeses estructurals i de funcionament en empreses i entitats culturals (4,7 milions d’euros) i en equipaments culturals participats per la Generalitat (2,1 milions d’euros).
  • Ajudes per a despeses d’estructura i per a la programació estable (2 milions d’euros).
  • Ajudes per cancel·lació de concerts o festivals de música (500.000 euros), dirigides a autònoms, empreses i entitats sense ànim de lucre contractades
  • Suport tecnològic pel coneixement de la llengua (500.000 euros), dirigit als Estudiants del Consorci per a la Normalització Lingüística.

 

Les mesures presentades avui s’han elaborat després d’haver consultat necessitats de manera directe amb diverses entitats representatives del sector cultural, entre les quals hi ha l’Acadèmia del Cinema Català.

La consellera Àngels Ponsa ha volgut fer un reconeixement a tot el sector cultural, i ha recordat que no hi ha hagut cap brot en actes culturals i ha assenyalat la cultura com a element bàsic de cohesió social i territorial. Ponsa ha remarcat també que la feina d’atenció a la crisi ha de ser compatible amb l’impuls de projectes futurs (i encallats) com ara l’estatut de l’artista, la llei de mecenatge o la llei de contractació, entre d’altres.

Més informació a: https://cultura.gencat.cat/ca/inici 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat