Notícies

Presència catalana a les nominacions dels VII Premios Platino Xcaret


EGEDA anuncia les produccions i els professionals nominats als Premios Platino Xcaret del Cinema Iberoamericà. La data de la cerimònia d’entrega, prevista inicialment pel 3 de maig, es donarà a conèixer en les properes setmanes.

El film La trinchera infinita encapçala les nominacions amb vuit candidatures, seguida de Dolor y Gloria, de Pedro Almodóvar, i Mientras dure la guerra, d'Alejandro Amenábar, ambdues amb talent català als equips tècnics i artístics i amb set nominacions cadascuna. Tant el film dels bascos Jon Garaño, Aitor Arregi i José María Goenaga, com la pel·lícula del malagueny Pedro Almodóvar competeixen en la categoria reina dels premis, optant a endur-se el guardó a la Millor pel·lícula iberoamericana de ficció, competint contra A vida invisível (Brasil), de Karim Aïnouz i Monos (Colòmbia, Argentina i Uruguai), d'Alejandro Landes.

Pel que fa al talent català nominat, Karra Elejalde, actor basc afincat a Molins de Rei, que va recollir el Gaudí a Millor protagonista masculí per Mientras dure la guerra, competirà per endur-se el guardó a la Millor interpretació masculina; i els sonidistes Marc Orts i Sergio Bürmann, reconeguts també en la passada edició dels Premis Gaudí, competiran per endur-se l'estatueta per Dolor y Gloria, com també ho farà la muntadora Teresa Font, per la seva feina al film d'Almodóvar. 

Pel que fa a les produccions, hi destaquen dues de les produccions protagonistes dels darrers Premis Gaudí: La hija de un ladrón, el debut en el llargmetratge de Belén Funes, amb producció d'Oberon Cinematogràfica i BTeam Pictures, que ha rebut una nominació al Premi Platino a la Millor Opera Prima de Ficció Iberoamericana; i l'última pel·lícula d'Isabel Coixet, Elisa y Marcela, que està nominada al Premi Platino al Cinema i Educació en Valors. També hi trobem el documental Ara Malikian, la vida entre las cuerdas, dirigit per Nata Moreno i co-produït per la productora catalana Bausan Films, juntament amb Kokoro Films i Caribe Estudio, que competirà com a Millor pel·lícula documental, després d'haver rebut el Goya en aquesta mateixa categoria. Tot i que no és producció catalana, sí que ho és seu director, el barceloní Salvador Simó, que podria veure reconegut el film d'animació Buñuel en el laberinto de las tortugas com a Millor pel·lícula d'animació

Els Premios Platino reconeixen també produccions televisives, i en aquest sentit les actrius catalanes Leticia Dolera i Ursula Coberó competiran per endur-se el guardó a la Millor interpretació femenina en minisèrie o telesèrie per Vida Perfecta (escrita i dirigida per la pròpia Dolera) i La casa de papel respectivament.

La gala d'entrega dels Premios Platino d'enguany estava prevista pel proper 3 de maig i s'havia de celebrar al Barceló Maya Convention Center de la Riviera Maya, a Mèxic, però l'organització ha anunciat l'aplaçament de la cerimònia per la situació d'emergència sanitària global, a l'espera d'anunciar una nova data pel 2021.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat