Notícies

L'Alternativa promociona el nou talent


El 14 de novembre tindrà lloc la jornada professional del festival l'Alternativa, coorganitzada amb Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i Dones Visuals, i destinada a promocionar el nou talent.

Els propers dies 14, 15 i 16 de novembre al Teatre del CCCB tindran lloc les Jornades Professionals de festival l’Alternativa. Entre les diverses activitats programades, destaca la jornada Cinema Pendent, dirigida a detectar i promocionar el nou talent, i coorganitzada amb Dones Visuals i Guionistes Associats de Catalunya. La sessió, que tindrà lloc el 14 de novembre al Teatre del CCCB, arrencarà a les 9:45h amb la 4a edició del Pitching Fòrum GAC, on es presentaran 6 projectes de llargmetratge, seleccionats d'entre més de 230 propostes, davant d'una taula formada per canals i distribuïdores. Tots els projectes presentats han rebut una formació intensiva de pitching i anàlisi de continguts per part de Marian Sánchez Carniglia i Ana Sanz-Magallón. 

Seguidament, tindrà lloc la 3a edició d'ACCIÓCURTS, una iniciativa de Dones Visuals que busca impulsar curtmetratges de directores emergents i que dóna l’oportunitat a 12 projectes de participar a la jornada de pitchings i one-to-one amb representants de la indústria audiovisual catalana. Mercedes Martínez Abarca, programadora i assessora, serà la mentora de les seleccionades i els donarà les claus sobre una bona presentació en una jornada de formació prèvia a la sessió de pitchings. 

Per a concloure la jornada, tindran lloc les trobades one-to-one i la 7a edició del Mentoring Projects, l'espai que l'Alternativa Professionals dedica a impulsar la consecució de projectes en desenvolupament i potenciar el festival com una plataforma de visibilització del cinema independent.

Els dies 15 i 16 se celebraran dues xerrades dirigides a distribuïdors, productors, realitzadors de cinema, acadèmics i responsables d’associacions i d’institucions de l’àmbit audiovisual i cultural: “La doble cara de Janus” (15 de novembre), dedicada a l’assessorament econòmic en l’àmbit de les subvencions, premis i contractes de venda internacionals; i “Veure per creure” (16 de novembre), dedicada a les coproduccions i vendes internacionals, les possibilitats de distribució al nostre país i les mesures possibles per garantir la riquesa i la diversitat de les cinematografies en l’àmbit local i global.

Els membres de l'Acadèmia del Cinema Català poden sol·licitar una acreditació amb descompte (18€ en lloc de 26€) aquí.


Més informació en aquest enllaç: https://alternativa.cccb.org/2018/ca/profesionales/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat