Notícies

"El Hoyo", millor pel·lícula al Festival de Sitges


El film dirigit per Galder Gaztelu-Urrutia i amb producció catalana, encapçala el palmarès de la 52a edició del Festival de Sitges

El Festival de Sitges ha posat punt i final a la seva 52a edició amb una Gala de clausura on s’ha fet públic el palmarès, encapçalat per la coproducció basca i catalana El Hoyo, dirigida per Galder Gaztelu-Urrutia i amb producció de Basque Films i Mr. Miyagi Films. El film s’ha endut el premi a Millor pel·lícula de la Secció Oficial, el reconeixement a Millors efectes especials, el Gran Premi del públic a millor pel·lícula i el Premi Citizen Kane al director revelació. Els membres del jurat han afirmat que la pel·lícula “examina la conducta de l’ésser humà en un context impossible en el qual regna la depravació” i tot i així, “és capaç de trobar humanitat”. 

La pel·lícula competia amb films com la brasilera Bacurau, que es va endur el premi especial del jurat a la passada edició del Festival de Cannes i que finalment s’ha endut el premi a la Millor direcció i el premi de la crítica José Luis Guarner.

Pel que fa als premis SGAE Nova Autoria, el premi a la Millor direcció ha estat per Pau Bösch i Berta Galvany per La mugre (UPF), i per Marina Espinach per Cuando acabe el verano (Bande à Part), que també s’ha endut el reconeixement al Millor guió, juntament amb Carlos Villafaina i Agustín Elizalde per Gusanos de seda (ESCAC), que també ha rebut el premi a Millor música per Juan Luis Pérez. 

Podeu consultar el palmarès complet aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat