Notícies

Greta Fernández guanya la Concha de Plata al Festival de San Sebastián


Pacificado s'endú la Concha d'Or a la Millor pel·lícula

El Festival de San Sebastián ha posat punt i final a la seva 67a edició amb una gala de clausura on s'ha fet públic el palmarès, llegit per l'actriu Natalia de Molina i la periodista Edurne Ormazabal. 

El film brasileny Pacificado, dirigit per Paxton Winters i amb Darren Aronofsky a la producció, s'ha endut la Concha d'Or a la Millor pel·lícula juntament amb els reconeixements a Millor actor per Bukassa Kabengele i Millor fotografia per Laura Merians. 

La catalana Greta Fernández ha guanyat ex aequo la Concha de Plata a la Millor interpretació femenina. L'actriu ha guanyat el guardó pel seu paper a La hija de un ladrón, el film de debut de Belén Funes amb producció d'Oberon Cinematogràfica, on comparteix repartiment amb el seu pare a la vida real, l’actor i acadèmic  Eduard Fernández. El premi ha estat compartit amb l'actriu alemanya Nina Hoss per The Audition, dirigit per Ina Weisse. 

L’altra gran guanyadora de la nit ha estat La trinchera infinita, que s’ha endut la Concha de Plata a Millor direcció per Aitor Arregi, Jon Garaño i Jose Mari Goenaga, el premi al Millor guió  escrit per Goenaga i Luiso Berdejo, i el premi Irizar a la Millor pel·lícula basca; així com els premis paral·lels FIPRESCI i FEROZ Zinemaldia. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat