Notícies

Produccions catalanes a la secció Made in Spain del Festival de San Sebastián


El festival donostiarra ha fet públics els títols que formaran part de la secció Made in Spain

El Festival de San Sebastián ha fet públics els títols que formaran part de la secció Made in Spain de la 67a edició del festival. Entre les 16 produccions seleccionades destaquen 7 pel·lícules de producció catalana que es podran veure del 20 al 28 de setembre. Després d'estrenar-se internacionalment al festival South by Southwest i a nivell nacional al Festival de Màlaga, 7 raons per fugir, dirigida per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, continua la seva ruta per festivals, i a banda de projectar-se a San Sebastián durant el mes de setembre també es podrà veure al Raindance Film Festival de Londres. Coincidint amb l'estrena en sales comercials, que tindrà lloc el 20 de setembre, i després d'estrenar-se a la Berlinale i projectar-se al Festival de Màlaga i al BCN Film Fest, la nova pel·lícula de Neus Ballús, El viatge de la Marta (Staff only) també formarà part d'aquesta secció. Durant el festival també es podrà veure Els dies que vindran, dirigida per Carlos Marquès-Marcet i protagonitzada per Maria Rodríguez Soto i David Verdaguer. La pel·lícula va ser la gran guanyadora en la darrera edició del Festival de Màlaga, enduent-se la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula, la Bisnaga de Plata a millor direcció i la Bisnaga de Plata a la millor actriu.

La secció també donarà cabuda a òperes primes: durant el festival es podrà veure Ojos negros, film dirigit per Marta Lallana i Ivet Castelo i gestat com a projecte final de carrera de la Universitat Pompeu Fabra, amb producció de Nanouk Films. La pel·lícula va ser guanyadora de la Bisnaga de Plata a millor pel·lícula de la secció Zonzazine del Festival de Màlaga. També sorgida d'un projecte estudiantil, el festival acollirà la projecció de La filla d'algú, pel·lícula col·lectiva dirigida per onze alumnes de l'ESCAC i protagonitzada per Aina Clotet.

Pel que fa a documentals, la secció Made in Spain comptarà amb la projecció del film Me llamo Violeta, dirigida per Marc Parramon i David Fernández de Castro sobre les dificultats que afronten els joves transgènere. A més, es podrà veure el film Superlópez, de Javier Ruiz Caldera i protagonitzada per Dani Rovira, que es va endur el premi a Millors efectes especials en la passada edició dels Premis Gaudí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat