Notícies

L'Acadèmia lamenta la mort del fotògraf Eduard Olivella


Al llarg de la seva carrera va treballar en la foto fixa d'una vintena de films, al costat de cineastes com Jaime Camino o Bigas Luna

La carrera com a fotògraf d'Eduard Olivella va estar molt lligada a les arts plàstiques i visuals. Entre 1975 i el 2000 va treballar documentant exposicions i esdeveniments a moltes galeries, com ara la galeria Maeght o el Museu Picasso. A partir de l'any 1986, la seva activitat professional es va vincular molt al cinema i a la televisió, encarregant-se de la foto fixa d'una vintena de títols al costat de cineastes com Bigas Luna -als films Jamón, jamón, Huevos de oro i La teta y la luna-, o els Gaudís d’Honor Jaime Camino i Josep Maria Forn, a la pel·lícula Ho sap el ministre?.  

De manera paral·lela es va dedicar a la docència des de l'aparició dels primers centres especialitzats, com ara l'Institut d'Estudis Fotogràfics de de Catalunya o el Centre Internacional de Fotografia Barcelona.

La seva obra està present en les col·leccions d’institucions com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, la Bibliothèque Nationale Française, el Musée de la Photographie de Charleroi o la col·lecció Polaroid, entre d’altres. L’any 2015 va cedir a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona el seu fons professional. Part d’aquesta trajectòria es va poder veure reflectida a l’exposició que portava per títol “Eduard Olivella. Documentant cultura”, que feia un repàs de l’activitat cultural de Barcelona entre el 1972 i el 1996.

Aquí podeu veure una mostra de la seva obra vinculada a la vida cultural barcelonina.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat