Notícies

Les produccions catalanes "Suc de síndria" i "L'accident" premiades al Festival de Cinema de Menorca


Els acadèmics Isaki Lacuesta i Isa Campo, membres del jurat

El Festival de Cinema de Menorca ha posat fi a la seva 4a edició després de 6 jornades plenes de cinema. Durant una cerimònia de cloenda, presentada per l'actriu i membre de la Junta Directiva de l'Acadèmia Maria Molins, el jurat format pels acadèmics Isaki Lacuesta i Isa Campo, juntament amb Alba Paz i Marga Melià, ha fet públic el seu veredicte, atorgant un premi ex-aequo en la categoria Illes en Curt als curtmetratges Suc de síndria, d'Irene Moray, i Mamartuille, d'Alejandro Saevich. En la secció balear, el curt premiat ha estat L'accident, dirigit per la catalana Marta Font a partir de vídeos domèstics d'un viatge familiar a Menorca.

El Premi del Públic a Millor llargmetratge va ser per la pel·lícula irlandesa La mujer de la montaña, de Benedikt Erlingsson, projectada en el marc del festival fruit de la col·laboració amb el Parlament Europeu. I completant el palmarès, el guardó de la secció Talent Jove, que dona cabuda a obres de creadors i creadores de menys de 30 anys, ha estat per La dualitat de tot, de Mariola Pax, Laia Orfila i Agus Estrada. 

Després de l'entrega de premis, l’acte de cloenda ha acollit l'estrena a Menorca del film català Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet.


 Més informació: http://festivalmenorca.com/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat