Notícies

Fran Ruvira comença el rodatge d’Orson West

Canónigo Films i Dacsa Produccions han començat el rodatge del llargmetratge Orson West, òpera prima de Fran Ruvira que se situa en la frontera de la ficció i el documental. La pel·lícula, que es rodarà en les pròximes setmanes a les terres del Carxe, Alacant, Barcelona i Madrid, explica la història d'un equip de rodatge que arriba a un petit poble de la frontera d'Alacant i Múrcia per a rodar un western i rastrejar els passos del cineasta Orson Welles per aquestes terres.

El càsting està encapçalat per Sonia Almarcha (La Soledad), Frank Feys (La línea recta), Jorge Yamam (Rec) i Monserrat Carulla (El orfanato), entre d’altres. La cinta està produïda per Mariví de Villanueva i Xavier Crespo, i en l’equip tècnic trobem a Carles Gusi com a director de fotografia (Celda 211), Antonio Belart (The Frost) com a director artístic i Marta Ciurana (De mayor quiero ser soldado) com a figurinista. El projecte compta amb la col·laboració de l’ ICAA i Televisió de Catalunya, entre d’altres.

Fran Ruvira, llicenciat per la UPF i  la UV, és un dels nostres acadèmics més joves. Amb una formació interdisciplinar, en els darrers anys ha format part d’equips de producció, direcció i fotografia. Actualment, continua lligat a la investigació audiovisual  i al Doctorat de Teoria del Cinema de la UPF i exerceix com a periodista cinematogràfic i professor en diversos centres i seminaris.

SINOPSI

Als anys seixanta, el cineasta Orson Welles va recórrer les terres del Carxe, zona de la darrera expansió del català, amb l'objectiu de buscar localitzacions per a The Survivors, un western clàssic el rodatge del qual finalment es va veure truncat. Cinquanta anys després, un equip de cineastes es disposa a rodar un western en aquestes terres de secà. L'arribada de l'equip canviarà la rutina dels habitants de la zona que s'aproximaran al cinema amb curiositat i recel, especialment en el cas d’un grup de nens que es convertiran en atents espectadors del món del cinema.

FITXA TÈCNICA

Títol: Orson West

Direcció i guió: Fran Ruvira

Producció executiva: Mariví de Villanueva, Xavier Crespo

Producció TV3: Rosa Bosch

Direcció de producció: Xavier Crespo

Cap de producció: Xavier Machancoses

Direcció de fotografia: Carles Gusi

Direcció d´art: Antonio Belart

Maquillatge: Betty de Villanueva

Perruqueria: Jessica Seara

Figurinista: Marta Ciurana

So: Santi Serra

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat