Notícies

Mor el cineasta Josep Anton Salgot, un dels membres fundadors de l'Acadèmia del Cinema Català


El guionista i director d'obres com Mater amatisima i Dama de Porto Pim ha mort la matinada del 22 de juliol

El director i guionista Josep Anton Salgot va ser un dels 46 membres fundadors de l'Acadèmia del Cinema Català, junt amb professionals com Joel Joan, Lluís Valentí, Montsé Ribé, Santi Lapeira, Rosa Fusté, Xavier Atance o Albert Serra, entre molts d’altres.

Entre els seus treballs més reconeguts destaquen Mater amatísima (1980), l’única pel·lícula catalana que forma part de la col·lecció del MoMA, protagonitzada per Victoria Abril i concebuda a partir d'un argument de Bigas Luna; i Dama de Porto Pim (2001), basada en un conte d'Antonio Tabucchi, que va suposar un llarg procés de creació, d'11 anys en total. 

Salgot va néixer a Aiguafreda l'any 1953, i després de debutar amb el curtmetratge Madison (1977), va dirigir els llargmetratges Serenata a la claror de la lluna, Mater amatísima i el thriller Estación central (1989). La seva última obra va ser un drama intimista, My way (2007), sobre l'Alzehimer. 

De manera paral·lela al cinema, Salgot va desenvolupar una faceta de pintor i poeta, exposant a nivell nacional i internacional.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat