Notícies

"Suc de síndria" recull premi al Manlleu Film Festival


A Foot of Turf de David Drake, Suc de síndria d’Irene Moray i La gàbia de les orenetes de David Conill, s’enduen respectivament els premis en la categoria Internacional, Nacional i Osona

El Manlleu Film Festival ha posat punt i final a la 17a edició en un acte de cloenda on s'ha fet públic el palmarès d'enguany. L'edició 2019 del festival ha comptat amb un jurat format per Carlos Ríos, director del D’A Film Festival; Gerard Casau, crític cinematogràfic; i Laia Aubia, directora de l’Acadèmia de Cinema Català, que ha decidit atorgar el Premi de la Categoria Internacional al curtmetratge A Foot of Turf de David Drake, que retrata una petita comunitat de l'illa irlandesa d'Arranmore i les dificultats que travessa degut a la prohibició de 2006 de la pesca del salmó a la Unió Europea. 

En la Categoria Nacional, en la qual hi participaven 8 curtmetratges catalans i 1 valencià, el jurat del festival ha decidit premiar el curtmetratge Suc de síndria, d’Irene Moray, "per traspassar la pell d'un personatge sense trair la seva intimitat i amb una complicitat d’una actriu indispensable per entendre el present del cinema català". Pel que fa a la Categoria Osona, el jurat ha deliberat a favor de La gàbia de les orenetes de David Conill, “per la seva intuïció cinematogràfica a l’hora de jugar amb l’espai, amb l'atmosfera, i de crear imatges impactants”.

El premi del públic d’aquesta edició ha estat pel curt documental Guaxuma, de Nara Normande, que combina diverses tècniques d'animació per relatar una història sensible i íntima que està tenint un llarg recorregut per festivals internacionals.

Com a tancament de la 17a edició, s'ha projectat el film Entre dos aguas, d'Isaki Lacuesta, multipremiat a la darrera edició del Premis Gaudí, en una sessió gratuïta al Teatre del Centre.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat