Notícies

Representació de cinema català al Festival de Cannes 2019


La 72a edició del Festival de Cannes tindrà lloc del 14 al 25 de maig

Dins de la secció oficial del festival, a Un Certain Regard (Una certa mirada), ha estat seleccionat el film Liberté (Andergraun Films, Rosa Filmes, Idéale Audience amb producció associada de Lupa Film), es tracta de l’última producció d’Albert Serra, qui assistirà al certamen per quarta vegada. A la Quinzaine des Réalisateurs, una secció paral·lela al festival, ha estat seleccionat el curtmetratge Ja te tiens (Advanced Music) de Sergio Caballero. 

Al Marché du Film, el mercat paral·lel al certamen, es projectaran 8 títols catalans davant de compradors internacionals: 4x4 de Mario Cohn, H0US3 de Manolo Munguia, Liberté d’Albert Serra, Litus de Dani de la Orden, Love me not de Lluís Miñarro, Tiempo después de José Luis Cuerda, Taxi to Treasure Rock d’Alejo Flah i El pacto de David Victori

A la secció Goes to Cannes, on es presenten una selecció de treballs work in progress en cerca de distribuïdors o sales agents, hi seran presents Dúo de Meritxell Colell i Coraje de Rubén Rojo.  

El director català i acadèmic Carles Torras ha estat escollit per formar part del Producers on the Move, una activitat organitzada per la European Film Promotion on cada any participen 20 productors d’arreu d’Europa. A l'Atelier de Cannes ha estat seleccionada la directora i guionista Anna Bofarull i el seu projecte Sinjar. D'altra banda, la directora Carla Simon ha estat seleccionada per participar a la Residénce de la CineFondation,una formació que ajuda a 12 directors que estan treballant en el seu primer o segon llargmetratge de ficció, amb el seu projecte Alcarràs.

A la primera edició del Fantastic 7, una iniciativa creada pel Marché du Film, el Festival de Sitges i el fundador de Blood Window, Bernardo Bergeret i que compatarà amb J.A. Bayona com a padrí, hi participaran 7 festivals de cinema fantàstic. Cada festival avalarà un projecte; i el projecte escollit per part del Festival de Sitges és Baby de Juanma Bajo Ulloa. 

Més informació: www.festival-cannes.com/es

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat