Notícies

El D’A Film Festival Barcelona presenta la programació completa


La 9a edició del D’A Film Festival Barcelona tindrà lloc del 25 d’abril al 5 de maig, i la programació compta amb una àmplia presència de talent català

El D'A Film Festival Barcelona ja ha desvetllat la programació completa de la seva 9a edició, que tindrà lloc del 25 d'abril al 5 de maig als cinemes Aribau, al CCCB i a la Filmoteca, on es podran veure un total de 114 films repartits en 160 sessions. 

El festival, que es va endur el Premi Pepón Coromina 2018 a la proposta audiovisual més arriscada i innovadora de l'any, s'ha consolidat com una cita imprescindible en el calendari de festivals de la ciutat. La programació combina alguns dels noms més destacats de la cinematografia contemporània internacional (enguany es dedica una retrospectiva a Christophe Honoré, i es podran veure els últims treballs de Louis Garrel, Hong Sang-Soo, Carlos Reygadas, Jacques Audiard o Valeria Bruni Tedeschi) amb propostes de nous talents locals.

La presència de produccions catalanes és notable en les diverses seccions del festival. A Talents, secció competitiva, es podrà veure Ojos Negros, de Marta Lallana i Ivet Castel, un projecte sorgit de la Universitat Pompeu Fabra i produït per Nanouk Films que es va endur la Biznaga de Plata de Zonazine al Festival de Màlaga. En la secció Un Impulso Colectivo, comissariada pel director del festival Carlos R. Ríos i el crític Carlos Losilla, destaquen els films catalans El zoo, sorprenent debut de Gemma Blasco; Ari y Yonay pasan el rato de Yonay Boix i Ariadna Onofri i Los campos magnéticos de Lluís de Sola. I pel que fa als curtmetratges, es podran veure Adalamadrina de Carlota Oms, estrenat al Festival de Sundance; Millions (and Millions) of Memories, el debut en solitari de Laura Rius, una de les quatre directores de Les amigues de l’Àgata; Suc de síndria d’Irene Moray, estrenat i premiat a la Berlinale i premiat al Festival de Màlaga; Un chico cualquiera Rosario solo hay una, debut en la direcció de l’actor Àlex Monner; Corre Brilla Luz Luz, de Miguel Ángel Blanca; Rarotonga, el tercer curt del també actor Alex Brendemühl; Boyfriend de David Moragas, qui també presenta Only Fools Rush In; Cendra de Tariq Porter; Grbavica de Manel Raga; La mala fe de Marina, Elena i Eva Pauné, candidat als XI Premis Gaudí, i La mugre de Pau Bösch i Berta Galvany, entre d'altres.

El festival també acollirà l'estrena de Love me not, la nova pel·lícula de Lluís Miñarro, escrita juntament amb Sergi Belbel, amb Lola Dueñas, Ingrid García-Johnsson i Francesc Orella al capdavant del repartiment. I un altre dels títols catalans més esperats de l'any, Els dies que vindran, dirigida per Carlos Marquès-Marcet i produïda per Lastor Media, gran triomfadora del Festival de Màlaga, serà la pel·lícula que clausurarà aquesta edició del festival. 

Més informació: dafilmfestival.com

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat