Notícies

Novetats i últims dies d'inscripcions per a la 12a edició del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada


La 12a edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada tindrà lloc a Roda de Berà del 8 al 15 de juny.

Fins el proper diumenge 31 de març s'hi poden inscriure peces audiovisuals en les categories de llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i centres educatius.

Seguint amb la línia de les edicions anteriors, el festival busca incentivar el nou talent i les creacions espontànies i originals, i per això es convoca el Premi Jove 48 Hores, que obrirà inscripcions el proper dilluns 1 d'abril fins el dijous 9 de maig i s'hi podran presentar realitzadors i realitzadores de fins a 35 anys.

Enguany, el FIC-CAT estrena l'espai “Retrospectiva”, fruit d’un acord amb la Filmoteca de Catalunya. L’objectiu d’aquesta nova pantalla és fer un recorregut per la història del cinema català i per les produccions, realitzadors i realitzadores que han deixat petjada en la cultura cinematogràfica del nostre país. A partir d’aquesta edició, i en cada nova, es programarà una projecció emblemàtica vinculada a l’eix temàtic. La iniciativa s’inaugurarà el diumenge 9 de juny a les 22h amb la pel·lícula Angoixa del desaparegut Bigas Luna, director, guionista i membre d’honor de l’Acadèmia, que va apadrinar el FIC-CAT l'any 2008. La pel·lícula, produïda per Luna Films el 1987, va ser la primera incursió del realitzador en el gènere de terror, i es va endur el Goya als Millors efectes especials. Es tracta d’una producció rodada íntegrament a Catalunya amb fotografia de Josep Maria Civit, membre de la Junta directiva de l'Acadèmia i guanyador del Gaudí a Millor fotografia el 2018 per Incerta Glòria.

Més informació: https://www.fic-cat.cat/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat