Notícies

TV3 i l’ICEC presenten "La gran il·lusió", una docusèrie sobre la història del cinema català


El programa explica per primera vegada la gran història i les petites històries del cinema a Catalunya des del principi, el 1896, fins a la dècada dels 50. Es tracta d'un treball divulgatiu atractiu i per a tots els públics que s'emetrà a TV3 a partir del mes de gener. 

Vicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya, va destacar el valor del projecte en l’acte de presentació de la docusèrie que va tenir lloc el 17 de desembre a la Filmoteca de Catalunya: “Estem davant d’una gran feina, que inicialment estava pensada per emetre’s en 10 capítols i pel 33, però que finalment es podrà veure a TV3 en 7 capítols i en ‘prime time’, com a mostra d’una clara aposta per aquest treball”. Àlex Gorina i Esteve Riambau, coodirectors de la sèrie documental i la seva realitzadora, Mai Balaguer, també van assistir a l’acte.

El projecte sorgeix de la necessitat de difondre el patrimoni cinematogràfic català, treball que s’ha realitzat “recorrent el país, descobrint diferents persones i localitzacions, una tasca que fins i tots ens ha fet plorar”, explica Gorina. Riambau afegeix que aquesta producció “ha estat la nostra raó de ser” i l’oportunitat de difondre aquest patrimoni cultural, i “què millor que una televisió pública amb ganes d’explicar i difondre la història del nostre cinema com a plataforma i aparador per fer-ho”. Mai Balaguer confessa que “La gran il·lusió” ha sigut un gran repte: “hem hagut d’inventar metàfores, paral·lelismes i símils, recreant històries amb diferents tècniques audiovisuals, i barrejant imatges i músiques actuals amb antigues, sense que recordi l’olor de naftalina”. 

“La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català" és una producció de Televisió de Catalunya i l’ICEC - Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració de Costa Est Audiovisuals i EGEDA, que s’estrenarà dilluns 7 de gener a TV3, després del Telenotícies Vespre.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat