Notícies

La figura de l’historiador i crític de cinema Miquel Porter i Moix arriba a la pantalla


El documental Miquel Porter i Moix, La república de la llibertat i el bon humor sobre l’historiador, crític de cinema i membre fundador de la Nova Cançó i Els Setze Jutges,  s’estrena a televisió l’1 de desembre.

Dirigit per Anastasi Rinos i produït per Mallerich Films Paco Poch i Televisió de Catalunya, el documental repassa la trajectòria d'una de les figures clau de la cultura catalana del segle XX, a través de testimonis com el de Lluís Llach, Vicenç Altaió, Josep Maria Espinàs, Quico Pi de la Serra, Rosa Vergés, l'acadèmic Agustí Villaronga o la presidenta de l'Acadèmia Isona Passola. Les converses entre aquestes personalitats de la vida cultural catalana, posen de relleu l'aportació de Miquel Porter en àmbits com el cinema, la música, el teatre, la docència o la política, així com el context social i polític i tots els seus protagonistes. L'Acadèmia del Cinema Català, a partir de l'edició de 2014 dels Premis Gaudí, li va retre homenatge coincidint amb el desè aniversari de la seva mort, batejant el Premi Gaudí d'Honor com a Premi Gaudí d'Honor - Miquel Porter.

El film s’estrenarà a televisió el proper dissabte 1 de desembre a les 23.00 en el marc del programa "El Documental" del Canal 33 després d’haver passat per la Filmoteca de Catalunya inaugurant la Setmana del Cineclubisme i clausurar el festival Som Cinema de Lleida.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat