Notícies

L’Alternativa celebra el seu 25è aniversari


Tindrà lloc del 12 al 18 de novembre a diversos espais de la ciutat de Barcelona.

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, L’Alternativa, arriba aquest any a la 25a edició. Se celebrarà al CCCB, a la Filmoteca de Catalunya i al Cinema Zumzeig, del 12 al 18 de novembre i els espectadors tindran l’oportunitat de veure-hi, de forma gratuïta, fins a 90 films.

La pel·lícula que obre el festival el proper dilluns dia 12 és Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta, guanyadora de la Conxa d’Or al Festival Internacional de Cinema de San Sebastián i candidata als XI Premis Gaudí.

Entre la programació hi ha també hi ha el documental Trinta Lumes, de Diana Toucedo, un altre candidat als XI Premis Gaudí, i Idrissa. Crònica d’una mort qualsevol, de Xavier Artigas i Xapo Ortega (Ciutat Morta), sobre la història d’un jove guineà que va morir al centre d’internament de menors de la Zona Franca, la nit de Reis del 2012.

Altres plats forts del festival són la secció “25 anys en 25 curts” que oferirà una selecció de 25 curts programats al llarg de totes les edicions del certamen; i la secció “Elles Tallen”, que reivindica el paper de la dona muntadora i que oferirà als espectadors pel·lícules destacades muntades per dones com Bonnie and Clyde, de Dede Allen; En la ciudad de Sylvia, de Núria Esquerra o Reservoir Dogs, de Sally Menke, entre d’altres, a més d’una classe magistral amb Molly Malene Stensgaard, muntadora que col·labora habitualment amb el director de cinema danès Lars Von Trier.

Més informació a http://alternativa.cccb.org/2018/ca/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat