Notícies

Nova edició de l'SCAT-Scotland Catalan Film Festival amb cinema català a Glasgow i Edimburg


El festival mostra un any més les novetats del cinema català amb projeccions de curtmetratges, xerrades, poesia i altres esdeveniments paral·lels.

La plataforma Cinemaattic anuncia una nova edició de l'SCAT (Scotland Catalan Film Festival), que amb el suport de l’Institut Ramon Llull, tindrà lloc entre el 2 i el 5 de novembre a Glasgow i del 13 al 18 Novembre a la ciutat d'Edimburg.

El festival s’estableix com una de les mostres més representatives de l’audiovisual català a l’exterior. Aquest any inclou col·laboracions amb la Filmoteca de Catalunya, el D’A Film Festival o el Festival de Sitges, i comptarà amb la presència dels acadèmics Ventura Durall, Laura Ferrés o Belén Funes, que impartiran xerrades a l’Escola d’Art d’Edimburg i a la Universitat de Glasgow.

La programació del festival inclou títols com Estiu 1993 i Júlia Ist, i presta especial atenció als curtmetratges, amb una selecció que s'amplia respecte l'any anterior, amb títols com Los Desheredados de Laura Ferrés o La Inútil de Belén Funes a Primer Estrat de Ventura Durall o Improvisaciones de una Ardilla de Virginia García del Pino. La Chana, documental guanyador del Premi Gaudí a Millor Documental, serà la pel·lícula que obrirà aquesta edició del festival.

Més informació a https://cinemaattic.com/scat-scotland-catalan-film-festival-18/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat