Notícies

El FILMETS Badalona Film Festival fa públic el Palmarès de la 44a edició, amb el curt suís "Selfies" com a millor pel·lícula


Després d’una setmana de projeccions i activitats professionals, el passat 28 d’octubre el festival de curtmetratges internacional FILMETS va posar punt final a l’edició d’enguany, que ha registrat un 30% més de públic respecte l’any passat passant de 6.000 a 8.000 espectadors en les 24 sessions competitives.

Selfies, escrit i dirigit per Claudius Gentinetta, s’ha alçat amb el Premi a Millor Pel·lícula. Amb poc més de 4 minuts, aquesta peça d’animació fa una crítica a la societat actual a través de centenars d’autoretrats digitals, passant per “selfies” estranyes, vergonyoses i fins i tot pertorbadores, que fan palesa la necessitat de fotografiar-ho tot per donar fe que allò que està passant és real. 

El Premi Especial del Jurat se l’ha endut el curtmetratge de ficció suís Bonobo, escrit i dirigit per Zoel Aeschbacher, que relata com els destins de tres veïns es creuen al quedar atrapats dins l’ascensor del seu edifici. Per altra banda, Proch de Jakub Radej, un documental polonès que mostra les fases per les quals passa un cadàver des del moment de la seva mort fins l’enterrament, ha estat el guanyador a la Millor Direcció.

Els premis a Millor Actriu i Millor Actor els han recollit Rachel Shenton per The Silent Child, i Martin Drainville per Trois pages, mentre que la producció franco-turca Villane fille ha aconseguit el premi a la Millor Animació.

Sílvia Quer, acadèmica i membre de la Junta de l’Acadèmia, presidia el Jurat Internacional format per Jacopo Chessa, Javier Muñiz, Camille Hébert-Bénazet i Sophie Leclerc.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat