Notícies

El CCCB inaugura una exposició sobre Stanley Kubrick


L'exposició del CCCB dedicada al cineasta Stanley Kubrick repassa la trajectòria creativa del director novaiorquès

Des del 23 d'octubre i fins el 31 de març de 2019, el CCCB acollirà una mostra de més de sis-cents ítems que proposen un recorregut cronològic per l'obra del cineasta americà Stanley Kubrick. Des dels seus primers anys d'aprenentatge com a fotògraf a la revista Look i els seus primers curtmetratges documentals, fins a la seva última pel·lícula Eyes Wide Shut (1999), passant per obres mestres com ara 2001: una odissea de l'espai (1968), La taronja mecànica (1971), Barry Lyndon (1975) i The Shining (1980). La mostra també farà un repàs dels projectes que mai van arribar a veure la llum i aquells que Kubrick va confiar a altres cineastes.

L'exposició inclou imatges en moviment, objectes, material procedent dels arxius personals del director i correspondència amb el talent que el va envoltar, i ha estat comissariada per Hans-Peter Reichmann i Tim Heptner, del Deutsches Filmmusuem de Frankfurt. El crític de cinema i escriptor Jordi Costa ha estat l'encarregat de l'adaptació de la mostra al CCCB de Barcelona, que incorpora continguts inèdits. Entre d’altres, nous materials del film 2001: una odissea de l’espai (1968), que aquest any compleix el cinquantè aniversari, storyboards de Barry Lyndon, entrevistes inèdites a actors i directors col·laboradors de Stanley Kubrick o una instal·lació audiovisual biogràfica, signada per Manuel Huerga.

La inauguració serà el proper 23 d'octubre a les 19.00, amb un concert de l'Orquestra Simfònica del Vallès que posarà banda sonora a la festa d'inauguració interpretant peces clàssiques de la filmografía de Kubrick.

Més informació: http://www.cccb.org/ca/exposicions/fitxa/stanley-kubrick/228237

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat