Notícies

Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta, Conxa d'Or a millor pel·lícula al Donostia Zinemaldia – Festival de San Sebastian 2018


Aquest cap de setmana la 66a edició del Donostia Zinemaldia – Festival de San Sebastian 2018 ha fet públic el palmarès i entre les produccions premiades hi destaquen quatre produccions catalanes.

Entre dos aguas, la nova pel·lícula d’Isaki Lacuesta ha rebut la Concha de Oro a la millor pel·lícula. La pel·lícula retroba els personatges de La leyenda del tiempo deu anys després i s’estrenarà en sales el proper 30 de novembre. Es tracta de la segona vegada que el realitzador aconsegueix aquest reconeixement, després d’obtenir-lo amb Los pasos dobles el 2011.

Viaje al cuarto de una madre, la primera pel·lícula de Celia Rico Clavellino, s’ha endut una menció especial al Premio Kutxabank-New Directors, el Premi de la Joventut i el Premi Fedora. Pel que fa al Premi del Jurat al Millor Guió, es va dividir ex aequo entre el biopic sobre el famós ballarí cubà Yuli, dirigida per Icíar Bollaín amb guió de Paul Laverty, i la producció francesa L’homme fidèle, co-escrita per Jean-Claude Carrière i Louis Garrel.

I per últim, en l’àmbit dels projectes en desenvolupament, la coproducció Libertad, de Clara Roquet, s’ha endut el Premio ARTE Kino International Prize dins del Foro de Coproducción España-América Latina.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat