Notícies

Ja s’ha fet pública la programació de la 9a edició del Som Cinema


El Festival audiovisual català Som Cinema arriba a la seva 9a edició, que tindrà lloc del 17 al 21 d’octubre a Lleida.

La sessió inaugural del festival serà el dijous 18 d’octubre al Teatre Municipal de l’Escorxador, amb la projecció de la pel·lícula Puta y amada dirigida per Marc Ferrer i produïda per Producciones Inmundas. Durant la inauguració tindrà lloc el lliurament del II Premi Som Cinema Comunicació 2018 a la redacció de Barcelona de la revista Fotogramas, que va tancar les seves portes recentment.

La programació compta amb una completa selecció de llargmetratges de ficció i documentals i curtmetratges, que es podran veure en quatre espais diferents: el Cafè del Teatre, el Teatre Municipal de l’Escorxador, el Saló d’Actes del Rectorat de la UdL i l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Dins de la secció oficial destaquen títols com l’òpera prima de Sara Gutierrez Galve Yo la busco, produïda per Nanouk Films, Quiero lo eterno, de Miguel Ángel Blanca o el documental Eugenio, de Xavier Baig i Jordi Rovira.

El Jurat d’aquesta 9a edició estarà format per Alba Cros, realitzadora i membre de l’Acadèmia; Alejo Levis, director i guionista de teatre i cinema; Inés Garrell, directora del Festival de Cinema Independent de Menorca; Josep Bergés, director del Festival de Cinema Rural Mostremp; Enric Pinyol, periodista i escriptor; i Marta Serra, professora i llicenciada en Filosofia.

Durant l’acte de clausura del diumenge dia 21 d’octubre tindrà lloc el lliurament dels premis a Millor Llargmetratge, Millor Llarg i Curt Documental i Millor Curtmetratge, juntament amb la projecció del documental Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor, dirigit per Anastasi Rinos.

Consulta la programació completa del festival aquí: https://www.somcinema.cat/categoria/som-cinema-9/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat