Notícies

La minisèrie ”Havanera 1820” celebra el seu 25è aniversari


El 28 i 29 de setembre es podran veure els quatre capítols de la minisèrie “Havanera 1820” remasteritzats amb motiu del 25è aniversari de la producció

El 21 de maig de 1993 es va estrenar la minisèrie “Havanera 1820”, un melodrama d’aventures que retratava la incidència social, cultural i econòmica que va tenir el tràfic d’esclaus entre Cuba i Catalunya. La producció, dirigida per Antoni Verdaguer a partir d’un guió de Jaume Cabré, Jaume Fuster, Vicenç Villatoro i el propi Verdaguer, es va rodar entre Catalunya, Cuba i Portugal. El repartiment, encapçalat per Aitana Sánchez-Gijón, el formaven Abel Folk, Jordi Dauder, Assumpta Serna i Teresa Cunillé, entre d’altres, i es completa amb actors i actrius cubans, com ara Ikay Romay, Elvira Cervera, Aramis Delgado o Nelson Rodríguez.

Coincidint amb el 25è aniversari de l’estrena d’aquesta producció, s’han organitzat un seguit d’actes de celebració per iniciativa de l’Associació Cultural 21 de Novembre, amb el suport de Terrassa City of Film UNESCO i la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, la Fundació AISGE, la Diputació de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona i TV3-Televisió de Catalunya.

El primer tindrà lloc els propers 28 i 29 de setembre al Museu Marítim de Barcelona, i consistirà en la projecció dels 4 episodis remasteritzats de la sèrie i el “Making of del 25è aniversari”. A més, l’acte reunirà actors i tècnics que van participar en la producció.

Les dues sessions són gratuïtes, però cal confirmar assistència – fins a cobrir aforament – al correu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Els actes de celebració es completaran amb projeccions a diverses poblacions del territori encara per confirmar.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat