Notícies

Animac tanca la seva 22a edició amb 30.000 assistents i el millor talent internacional del món de l'animació

animac 2018 

La música ha estat la protagonista d’aquesta mostra que ha comptat amb convidats de luxe com Normand Roger, Ben Locket, Zacarías M. de la Riva, Fermín Muguruza i Juanjo Sáez, entre altres

"Enguany estem en un punt d'inflexió, ja que s'està consolidant la connexió d'Animac amb el sector professional". Amb aquestes paraules, Carol López, la directora d'Animac, el festival de cinema d'animació més important de Catalunya, il·lustra les sensacions de l'equip del certamen un cop clausurada, ahir diumenge, la 22a edició. En un any en que la programació girava al voltant de la relació entre el cinema d'animació i la música, el festival ha registrat més de 30.000 assistents, amb un increment del 10 per cent respecte a l'afluència del 2017.

Però més enllà de les xifres, certs detalls conviden a l'optimisme en parlar del futur d'Animac. Que els agents de venda de la pel·lícula The Breadwinner (nominada aquest any a l'Oscar al Millor Llargmetratge d'Animació), truquessin a la porta d'Animac per oferir l'estrena espanyola de la pel·lícula és una mostra de que la industria cada cop confia més en un certamen que sempre ha privilegiat les relacions amb i entre el sector (a través de les trobades entre estudiants, creadors i productors) com a perfecte complement de l'exhibició de pel·lícules, enguany, 8 llargmetratges i 209 curts repartits en diverses sessions. "Ha quedat palès que la part artística, les conferències, el vessant pedagògic, les sessions del Petit Animac i les escolars estan més que consolidades, i el repte és consolidar Animac com a referent per al sector de l’animació”, afirma López.

Tot i que la inauguració es va celebrar a La Llotja de Lleida el passat 22 de febrer, Animac 2018 va arrencar a Barcelona el 7 de febrer, amb la presència en la presentació el certamen, al CCCB, dels germans Quay. Que dos dels creadors més prestigiosos a nivell mundial de l'animació experimental apadrinessin l'edició va ser una excel·lent carta de presentació del que posteriorment s'ha pogut veure a Lleida. Títols com la citada The Breadwinner, de Nora Twomey; la inaugural Les quatre estacions de Vivaldi animades, on la música clàssica es fon amb el talent de cinc creadors internacionals, alguns tan reputats com Teodore Ushev; el curt francés nominat a l'Oscar Espacio negativo; o la japonesa Lu Over the Wall de Masaaki Yuasa, són únicament una petita mostra de l'excel·lent nivell de la programació d'enguany.

Entre els convidats més destacats, el compositor Zacarías M. de la Riva, que va recollir el Premi Trajectòria del festival; el també compositor Norman Roger; el músic Fermín Muguruza, que prepara la seva primera pel·lícula animada, Black is Beltza, o el dibuixant Juanjo Sáez, autor de la sèrie de culte Arròs covat i de la recentment estrenada Heavies tendres

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat