Notícies

Cicle "Directoras Pioneras del Cine Español" a la Filmoteca de Catalunya

directoras pioneras

Els propers 24, 25 i 26 de maig, la Filmoteca de Catalunya junt amb la Fundació First Team presenten el cicle de "Directoras Pioneras del Cine Español".

El cicle "directoras pioneras" sorgeix arrel de la recent publicació del llibre "Directoras; pioneras del cine español" de Conchita Martínez per l'editorial First Team, la qual es va crear per donar a conèixer a autors que ajudin a comprendre millor l'art i la ciència del cinema espanyol.

Un llibre fonamental per qui vullgui tenir una visió objectiva sobre els començaments del nostre cinema i entendre millor la realitat i circumstàncies de la vida i obra d'aquestes grans dones. Al llarg de les seve pàgines es contextualitza a les directores a l'Espanya de la seva època, amb els diversos avatars polítics,una semblança biogràfica de cadascuna d'elles i un estudi de les seves respectives filmografies.

Rosario Pi, Ana Mariscal i Margarita Alexandre, tres dones pioneres que van treballar al medi cinematogràfic entre els anys vint i els anys seixanta, i que es van enfrontar per primera vegada a un nou medi d'expressió: el cinema.

Com homenatge a les seves trajectòries, la Filmoteca de Catalunya dedica el cicle de directores pioneres a aquestes dones valents que van decidir posar-se darrere la càmera en unes circumstàncies i en un medi que no els era favorable. Per això, les seves carreres al cinema es van desenvolupar amb diferent fortuna.

Amb la participació de l'actriu i acadèmica Assumpta Serna (editora), així com de Conchita Martínez (autora), Esteve Rimbau, Marta Selva -Membre d'Honor de l'ACC- i Margarita Lobo.

Podeu consultar el programa del cicle en aquest enllaç

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat