Notícies

El Festival FIC-CAT presenta les novetats de la desena edició

ficat presentació

El Festival Internacional de Cinema en Català tindrà lloc a Roda de Berà entre el 5 i l’11 de juny.

A la presentació hi ha assistit l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili; el director del Festival, Antonio Barrero; la regidora de Cultura, Teresa Ferré; el director de Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama, Joan Frank Charansonnet; l’actor protagonista, Miquel Sitjar; i el músic i membre del Jurat, Joan Reig.

L’alcalde del municipi, Pere Virgili, ha reafirmat la col·laboració de l’Ajuntament amb el FIC-CAT i la constant evolució del Festival al llarg d’aquests deu anys. Antonio Barrero, director del Festival, ha reivindicat el tret característic del certamen, “ja que és l’únic festival de Catalunya que només parla català”. Barrero ha recordat que els Guionistes són els protagonistes d’aquesta edició, i que “l’objectiu és debatre i fer visible la situació actual en que es troba aquest col·lectiu de creadors i creadores”. La persona homenatjada serà la guionista Rosa Vergés per la seva llarga trajectòria, i se li lliurarà el guardó durant la gala de cloenda.

La cloenda serà conduïda per l’actor i director Toni Albà, el qual ja es va encarregar de la gala de la primera edició del Festival i ho tornarà a fer en aquesta ocasió amb motiu del desè aniversari.

El FIC-CAT ha seleccionat 61 produccions: 6 llargmetratges, 17 curtmetratges, 9 documentals, 11 videoclips i 18 produccions de centres educatius. A aquestes caldrà sumar-hi totes les produccions de la categoria JOVE 48 HORES, per a la qual les inscripcions són obertes fins el 18 de maig. En total s’han programat 21 sessions de cinema.

Els Jurats
Els membres que formen part del Jurat de la Selecció Oficial són les actrius Montserrat Carulla –presidenta d’honor- i Ivana Miño; els directors Carles Torras i Marcel Barrena; el productors Paco Escribano i Míriam Porté; i el músic Joan Reig.

El Jurat de la categoria Jove 48 hores està format per Anna M. Bofarull, Héctor Mas, David Victori i Roser Tapias. Els membres del Jurat seran els que determinaran les obres guanyadores de les diferents categories, i que es donaran a conèixer durant la gala de cloenda.

Totes les projeccions tindran lloc al Teatre del Casino Municipal (plaça dels Pins, 6) i seran gratuïtes. Per les inauguracions, els dies 5 i 6, i per la cloenda que serà el dia 11 de juny, caldrà invitació, que es podrà adquirir a través de la plataforma Ticketea fins exhaurir localitats.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat